Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen houdt gemotiveerd Red Bull scherp: "Er zijn geen garanties"

Verstappen houdt gemotiveerd Red Bull scherp: “Er zijn geen garanties”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het stof dat Red Bull in Frankrijk deed opwaaien is nog niet opgetrokken of Max Verstappen moet in Oostenrijk opnieuw aan de bak. Op Paul Ricard scoorde hij voor het eerst in zijn Formule 1-carrière een zogeheten ‘hattrick’. Nee, hij scoorde niet drie doelpunten, waarvan een met links, een met rechts en een met het hoofd, maar wel wist hij op drie verschillende manieren te schitteren.

De Nederlander scoorde namelijk zowel de poleposition, als de race-overwinning en de snelste raceronde. Terugblikkend op dat weekend is Verstappen nog steeds heel blij. “Het was een geweldig weekend en het voelt altijd goed om de poleposition te veroveren, maar om te winnen is een geweldig resultaat.”

“Daar ben ik heel blij mee, zeker omdat we de race op strategie hebben gewonnen. Ik hoop dat we de rest van het jaar op deze voet verder kunnen gaan. Iedereen op het circuit en in de fabriek werkt rond de klok en nu moeten we blijven pushen om zo dit jaar nog meer races te winnen”, aldus Verstappen, die vooraf niet had verwacht dat hij Mercedes zou kunnen verslaan in Frankrijk.

“Nee, dat hadden we niet gedacht, want Mercedes was daar in het verleden heel sterk geweest. We zien echter dat elk raceweekend weer anders is qua competitiviteit, en je weet niet hoe je ervoor staat totdat je het circuit opgaat. Je weet niet waar de anderen toe in staat zijn, maar dit resultaat verwachtten we niet, dus des te mooier is het. Het was een geweldige teamprestatie. Je kan zien dat iedereen heel goed samenwerkt.”

Maar lang kan er niet bij de overwinning stil worden gestaan. Komend weekend wordt er geracet op de Red Bull Ring, net als de week daarna overigens. Verstappen kan niet wachten, maar toch zijn er geen garanties op nieuw succes. Dat weet hij maar al te goed. “Ik kijk er enorm naar uit, want de race in Oostenrijk is natuurlijk een soort thuisrace. Dat er twee races zijn, dat maakt het alleen maar beter.”

“Het is altijd mooi om hier te racen en we hebben in het verleden hier goede resultaten behaald, maar dat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen houdt gemotiveerd Red Bull scherp: “Er zijn geen garanties”