Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen houdt rekening met Mercedes: 'Je weet nooit wat zij doen'

Verstappen houdt rekening met Mercedes: ‘Je weet nooit wat zij doen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de uitzending van Formule 1 Café van Ziggo Sport blikt Max Verstappen terug op de vrijdag. De Nederlander was de snelste in VT2 en liet Mercedes een halve seconde achter zich. Verstappen klinkt tevreden over de oefensessies.

“Over het algemeen best wel een goed gevoel in de auto. In VT2 hebben we dingen aangepast aan de auto en die waren wat beter.” Is de medium band de juiste keuze voor Q2? “Hij zag er niet verkeerd uit in ieder geval. We zijn best wel wat sneller dan de teams achter ons en hopelijk is dat morgen hetzelfde”, vertelt de Red Bull-coureur.

De lucht in Mexico is een stuk ijler. “Er is minder grip. De middensector heeft een lekkere flow, maar de rest heeft langzame bochten en weinig grip. Ik vind het geen probleem, als de auto maar goed gaat.” Verstappen focust op zichzelf

“Het ziet er wel goed uit vandaag, maar je weet nooit wat Mercedes doet. Ik kan alleen voor mijzelf spreken en ik had gewoon een goede dag dus dat is altijd goed.” In Amerika ging de vrijdag een stuk slechter, maar hier in Mexico ziet het er vanaf het begin meteen goed uit. “Ja, absoluut. Eigenlijk een beetje het tegenovergestelde” , antwoordt Verstappen.

Olav Mol vraagt aan de Nederlander of hij het erg zou vinden als het zondag een saaie race wordt. “In dit seizoen vind ik dat helemaal prima.” Elk punt is in dit stadium belangrijk voor Verstappen in de titelstrijd met Lewis Hamilton.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen houdt rekening met Mercedes: ‘Je weet nooit wat zij doen’