Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: “Iedereen maakt fouten, wij maakten er de minste”

Verstappen: “Iedereen maakt fouten, wij maakten er de minste”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na vijf races bezetten Max Verstappen en Red Bull Racing de eerste plekken in de twee Formule 1-kampioenschappen. Dat is volgens de Nederlander het logische gevolg van het feit dat hij en zijn team de minste fouten hebben gemaakt in de openingsfase van het seizoen.

Met een klinkende overwinning in zijn woonplaats Monaco greep vorige week de leiding in het kampioenschap voor coureurs. Daarmee werd hij de eerste Nederlander die dat in ruim 70 jaar Formule 1 voor elkaar kreeg. “Het was voor het hele team een geweldig weekend. Het maakt mij niet uit dat er nu op mij gejaagd wordt”, vertelde de 23-jarige coureur in het programma Sport und Talk van ServusTV. Het was voor Verstappen tevens de eerste keer dat hij in Monaco het podium mocht beklimmen. “Eerdere races in Monaco verliepen voor mij niet goed. Ik heb daar ook enkele fouten gemaakt, het was gewoon niet goed. Nu gaan we aan de leiding in het kampioenschap voor coureurs en constructeurs, doordat Mercedes in Monte Carlo fouten heeft gemaakt.” Meer over de strijd tussen Verstappen en Hamilton:

Brundle: Verstappen echte titelkandidaat na zege in Monaco Hamilton: “Wil geen psychologische spelletjes met Verstappen” Verstappen nog nooit op podium in Baku: “Tijd om dat te veranderen”

geldt. “We hadden het een paar keer iets beter kunnen doen. In Bahrein hadden we moeten winnen. Imola was goed, maar in Portugal en Spanje was Mercedes iets sneller. Maar we staan eerste. Iedereen maakt fouten en volgens mij hebben wij dit jaar tot nu toe de minste foutjes gemaakt.” Verstappen ziet ‘goede kans’ in titelstrijd

De strijd om de wereldtitel bij de rijders lijkt uit te draaien op een rechtstreeks duel tussen Verstappen en Hamilton. De afgelopen weken lijken de twee af en toe een verbale speldenprik uit te delen, maar dat heeft geen invloed op hun onderlinge relatie. “Die is prima, we gaan heel normaal met elkaar om. We hebben mooie gevechten gehad op de baan en hopelijk blijft dat het hele jaar zo”, aldus Verstappen. In de titelstrijd dicht hij zichzelf een behoorlijke kans toe. “Mercedes is nog steeds heel sterk […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: “Iedereen maakt fouten, wij maakten er de minste”