Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: 'Ik dacht dat het voorbij was'

Verstappen: ‘Ik dacht dat het voorbij was’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen wil altijd winnen, maar hij was zelden zo blij met een tweede plaats.

De Nederlandse Formule 1-coureur reed voor de start van de Grote Prijs van Hongarije zijn bolide kapot tijdens de opwarmronde. Ineens stond hij in de vangrail met een afgebroken voorvleugel en een scheve stuurstang. “Ik dacht dat het voorbij was en ik niet zou racen. Als je dan toch tweede wordt, voelt dat wel als een overwinning”, zei de Limburger na afloop van de bewogen grand prix op de Hungaroring.

Opwarmronde
“Zo wil je natuurlijk niet dat het gaat, in de opwarmronde in de vangrails eindigen. Ik raakte de grip kwijt”, zei de coureur van Red Bull. Het team had een kwartier de tijd om de bolide alsnog rijklaar te maken voor de race. Op de grid, waar de auto de zevende startpositie innam, sleutelden ze aan het voertuig.

Net op tijd
Net op tijd gingen de vier wielen er weer onder en kroop Verstappen achter het stuur. “De monteurs hebben geweldig werk verricht. Hoe ze het hebben geflikt, weet ik niet, maar het was ongelooflijk. Die auto voelde prima, als nieuw. Alles functioneerde zoals het moest.”

Cruciaal
Verstappen presenteerde vervolgens zelf een proeve van bekwaamheid door in de eerste ronde van de zevende naar de derde plaats op te rukken, even later Lance Stroll te passeren en tot het einde van de race de tweede plek vast te houden. “De eerste ronde was cruciaal. Toen ik eenmaal tweede lag, hebben we steeds de juiste beslissingen genomen, ook de snelheid was goed. En het is natuurlijk mooi om die Mercedessen te ‘splitten’.”

Snelheid Bottas
Verstappen kon de ongenaakbare Lewis Hamilton niet volgen en vreesde ook de snelheid van Valtteri Bottas, die een slechte start had, maar geleidelijk aan herstelde en in de slotfase gevaarlijk dichtbij kwam. “Je weet het nooit. Ik heb geprobeerd mijn eigen tempo te rijden, maar zag wel dat Bottas een seconde per ronde goedmaakte op mij. Maar ik wist ook dat als je op dit circuit binnen anderhalve seconde zit, volgen heel moeilijk is. Hij maakte het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: ‘Ik dacht dat het voorbij was’