Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: "Ik droom niet over de Formule 1"

Verstappen: “Ik droom niet over de Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gedurende de zomerstop proberen de F1-coureurs hun gedachten even los te laten van de hectische sport die men uitvoert. Toch lijkt Max Verstappen ook gedurende het seizoen de dingen die gebeuren in de sport makkelijk van zich af te kunnen zetten.

“Nee, ik heb eigenlijk geen dromen over de Formule 1 “, antwoord Verstappen in alle eerlijkheid wanneer hem door Channel4 gevraagd wordt of hij veel over de F1 droomt. “Dat is misschien een saai antwoord, maar het is echt zo dat ik er eigenlijk nooit over droom”, vervolgt de Red Bull -coureur zijn antwoord.

“Ik droom eigenlijk meer over het simracen dat ik doe, welke settings ik moet gebruiken bijvoorbeeld gedurende mijn simraces. Dat komt ook omdat ik de Formule 1 en het normale leven als twee andere dingen zie. Ik vind dat je humeur thuis niet af moeten hangen van wat er tijdens een F1-weekend gebeurt en dat geldt zowel als het goed gaat, als wanneer het slecht gaat.”

“Het is dus ook niet dat omdat ik een race gewonnen heb, dat ik dan opeens veel blijer ben en moet gaan feesten bijvoorbeeld. Ik kijk dan net als na een mindere race, weer vooruit over wat ik tijdens de komende races moet gaan doen.”

“Thuis moet je ook gewoon je eigen ding doen, al moet je dat niet zien alsof ik thuis niks meer doe. Je blijft natuurlijk altijd in contact met je team en je duikt ook geregeld de simulator in om je werk te doen. Dat zorgt ervoor dat je klaar bent voor de volgende race.”

De komende weken zal de Nederlander net als de andere coureurs nog wat meer afstand nemen van de sport. Pas op 29 augustus zal de volgende Grand Prix verreden worden, op het circuit van Spa-Francorchamps.

Formule 1-coureurs wagen nog altijd hun leven wanneer ze in een F1-bolide stappen.

RacingNews365 zet in de volgende video de belangrijkste veranderingen in de loop van de jaren op een rijtje, wat betreft de veiligheid van de F1-bolides. Om deze content te zien moet je cookies accepteren

Je hebt momenteel niet alle benodigde cookies geaccepteerd. Je kunt […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: “Ik droom niet over de Formule 1”