Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen in de fout: 'Max had daar niet moeten zitten'

Verstappen in de fout: ‘Max had daar niet moeten zitten’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton en Max Verstappen hebben een enerverend weekend achter de rug. Een weekend waarin de twee kandidaten voor het kampioenschap weer onderdeel waren van een crash. Dit keer was het Verstappen die na afloop van de race een straf van drie plekken kreeg voor de volgende race. Terecht, zo zegt Christijan Albers .

In de nieuwe Formule 1 podcast van de Telegraaf zegt Albers dat het dit keer wel degelijk de fout was van de Nederlander. Voor hem is daar geen twijfel over mogelijk en moet er realistisch naar de situatie worden gekeken.

“Als je realistisch gaat kijken had Max daar niet moeten zitten op dat moment. Maar dat is Max Verstappen: die ziet een gaatje. Die is van jongs af aan ook zo gecreëerd en opgevoed natuurlijk. Als je de ontwikkeling van Max een beetje gevolgd hebt, dan weet je ook dat Verstappen een coureurs is die de ruimte niet geeft die iemand anders nodig heeft.”

Volgens Albers was de straf voor Verstappen dan ook meer dan terecht. Als er iemand fout zat, dan is het Verstappen.

“Deze keer was het gewoon Max zijn fout. En het zegt denk ik ook genoeg dat de FIA die straf heeft gegeven. Aan de andere kant: elk incident is een race-incident. Ik kan me niet voorstellen dat je in een split second een beslissing maakt om er iemand moedwillig vanaf te rijden.”

Hoe dan ook: het resultaat zal blijven staan. Hamilton en Verstappen verlieten zondag als gevolg van deze crash het circuit in Monza zonder punten. Beide coureurs zullen in Rusland uit zijn op sportieve revanche. Verstappen staat nu, dankzij zijn tweede plek in de sprintrace op zaterdag, op vijf punten voorsprong in de strijd om het wereldkampioenschap.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen in de fout: ‘Max had daar niet moeten zitten’