Het laatste formule 1 nieuws

"Verstappen in een Mercedes minder goed dan in een Red Bull"

“Verstappen in een Mercedes minder goed dan in een Red Bull”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de podcast Beyond The Grid is deze week voormalig Formule 1-coureur Kamui Kobayashi te gast. Het gaat natuurlijk over zijn opvolger in de Formule 1, Yuki Tsunoda, maar zeker ook over diens werkgever, Red Bull . Hij wordt uitgenodigd zijn visie te geven op de kansen van Sergio Perez naast Max Verstappen bij Red Bull, maar begint daarop uitvoerig over Max Verstappen te vertellen. Immers, de auto is belangrijk voor iemands presteren.

“Voor mij is dan altijd de vraag hoe zeer een coureur één is met de auto. Elke constructeur bouwt een andere auto. De ene bolide neigt meer naar overstuur, de andere naar onderstuur. Elk team bouwt een auto anders op”, aldus de voormalig coureur van onder andere Sauber en Caterham.

“De huidige Red Bull-auto’s zitten Max Verstappen bijvoorbeeld als gegoten. Dat maakt dat hij misschien wel 110% uit die auto kan halen. Gaat hij naar een ander team, bijvoorbeeld Mercedes , dan denk ik niet dat hij die 110% ook kan halen. Hij zal zeker 100% uit de auto halen, want het is een hele goede coureur, maar het belangrijkste is dus dat je één bent met de auto, maar ook met het team.”

Via een omweg komt Kobayashi uiteindelijk toch uit bij Perez: “Hij zal het goed doen, daar ben ik zeker van. Maar dat Verstappen zó goed in die Red Bull past, maakt het heel lastig om te zeggen of Perez kans maakt Verstappen te verslaan. Maar hij zal het zeker goed doen”, besluit de Japanner.

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Verstappen in een Mercedes minder goed dan in een Red Bull”