Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen in het voordeel vanaf P2: "Hij zal minder problemen met grip hebben"

Verstappen in het voordeel vanaf P2: “Hij zal minder problemen met grip hebben”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen moest Valtteri Bottas voor zich dulden in de sprintrace, maar volgens Formule 1 -journalist Peter Windsor zullen de verhoudingen op zondag heel anders liggen. Hij denkt dat die meer overeenkomen met vrijdagmiddag, toen Verstappen uitermate sterk voor de dag kwam.

“Iedereen heeft vrije bandenkeuze voor de race, dus het wordt interessant om te zien hoe dat gaat uitpakken. Valtteri zal ongetwijfeld op de softs starten” , legt Windsor uit in zijn analyse op YouTube . “In de sprintrace pakte dat goed uit, maar op zondag wordt het een stuk warmer en daar zal Mercedes rekening mee moeten houden.” Kansen voor Verstappen en Hamilton

Lewis Hamilton zal waarschijnlijk op een andere strategie worden gezet dan zijn tegenstanders, omdat hij een lange weg te gaan heeft naar de kop van het veld. “Ik denk dat Lewis op de harde band wordt gezet, om zo te proberen een lange eerste stint te rijden zodat hij bij de pitstops wat plaatsen kan winnen”, zegt Windsor.

Hamilton reed een indrukwekkende inhaalrace op zaterdag, maar toch ziet de analist Verstappen als de favoriet voor de zege. Dit komt met name door zijn sterke prestaties op vrijdag, toen de omstandigheden op het circuit meer overeenkwamen met de verwachte situatie op zondag.

“Max heeft de ‘sweet spot’ gevonden wat betreft de temperaturen die we op zondag krijgen, gecombineerd met de balans van de Red Bull met een hogere brandstoflading. Hij moet als tweede starten, maar staat wel aan de binnenkant van de baan bij het ingaan van bocht één. Daarnaast wordt het warmer en zal hij minder problemen hebben met grip buiten de ideale lijn” , concludeert Windsor.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen in het voordeel vanaf P2: “Hij zal minder problemen met grip hebben”