Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen in prima stemming ‘na best een goede dag’, Hamilton weer het gras in

Verstappen in prima stemming ‘na best een goede dag’, Hamilton weer het gras in

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de eerste vrije training waren Valtteri Bottas en Lewis Hamilton nog sneller, maar in de tweede sessie was Verstappen met zijn rondetijd van 1.17,301 duidelijk de snelste. De leider in de WK-stand bleef Bottas (0,4 seconden) en Hamilton (0,5 seconden) ruimschoots voor.

Hamilton belandde ook tijdens de tweede oefensessie buiten de baan in het gras. Tijdens de eerste vrije training overkwam hem dat ook en daarna keerde hij op onreglementaire manier terug op het circuit. Dat kwam hem op een reprimande van de wedstrijdleiding te staan.

Verstappen won de Grote Prijs van Mexico in 2017 en 2018, twee jaar geleden was Hamilton er de laatste winnaar. Verstappen is naar Mexico-Stad afgereisd met een voorsprong van twaalf punten op Hamilton, de kampioen van de afgelopen zeven jaar in de Formule 1. Volgende week verhuist het Formule 1-circus naar Brazilië. De beslissing in de bloedstollende titelrace zal daarna vallen in het Midden-Oosten, waar achtereenvolgens in Qatar, Saudi-Arabië en Abu Dhabi geracet zal worden.

Verstappen was na zijn geslaagde tweede vrije training in een prima stemming. ,,We hadden best een goede dag”, concludeerde de Nederlandse kopman van Red Bull voldaan op Verstappen.com. ,,We probeerden de hele tijd de auto te verbeteren en beter aan te laten voelen. In de eerste vrije training was de baan nog erg vies, maar dat was in de tweede training al een stuk beter.”

Verstappen had weinig reden tot klagen over zijn bolide. ,,De auto werkte erg goed, er zijn natuurlijk dingen waar we naar moeten kijken. We zijn nooit helemaal tevreden want er zijn altijd dingen die beter kunnen. We hebben er een goed gevoel bij, maar zaterdag moeten we er staan. Er zijn nog wat dingen om naar te kijken, maar het is een positief begin van het weekend.”

Sergio Pérez noteerde net als in de eerste vrije training de vierde tijd. De coureur van Red Bull kan zondag de eerste Mexicaan worden die in eigen land de Formule 1-race wint. Hij zit echter in een lastige situatie. Mogelijk moet Pérez zijn kansen opofferen voor Verstappen, die elk punt kan gebruiken in zijn strijd om […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen in prima stemming ‘na best een goede dag’, Hamilton weer het gras in