Het laatste formule 1 nieuws

"Verstappen is een ijskoude, bloedsnelle klootzak"

“Verstappen is een ijskoude, bloedsnelle klootzak”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toen Max Verstappen in 2015 op 17-jarige leeftijd de Formule 1 binnenkwam, vond hij Carlos Sainz aan de andere kant van de Toro Rosso-garage. Er ontstond in strijd binnen het team, met twee jonge pupillen die zichzelf zeer graag wilden bewijzen.

Terugblikkend op die samenwerking met Verstappen spreekt de Spanjaard tegen Ziggo Sport over een ‘intens’ jaar. “Max is oké. In mijn herinnering was ons jaar toen heel intens. We waren beiden heel intens in het team en in de auto”, zo blikt hij terug.

“We waren er op de baan continu op gebrand om de ander te verslaan, we wilden de snelste zijn in VT1, VT2 en VT3. Dat zorgde voor veel spanning en strijd. Ik genoot er serieus van. Het was een van mijn heftigste jaren als coureur.”

Toen de Nederlander na enkele races in 2016 werd gepromoveerd naar Red Bull , kwam hij naast Daniel Ricciardo te rijden. Het duo werd goede vrienden, maar op de baan kwamen ze elkaar ook meerdere keren tegen. Toch houdt de Australiër voornamelijk positieve gevoelens over aan Max.

“Hij is een bijtertje, hij is snel en hij zijn scheetjes ruiken helemaal niet zo slecht”, grapt hij. “Als hij me versloeg, dan was hij die dag gewoon de snelste en klopte hij me op waarde. Ik heb nooit het gevoel gehad dat er ‘spelletjes’ werden gespeeld”, aldus Ricciardo.

Toen hij plots naar Renault vertrok, kwam Pierre Gasly van Toro Rosso naar Red Bull om het ontstane gat op te vullen. Al snel zakte hij door het ijs, maar de relatief korte samenwerking met Verstappen heeft een goede indruk op hem achter gelaten.

“Max is een ijskoude, bloedsnelle klootzak”, glimlacht de Fransman. “Tijdens het karten hebben we samen wel wat crashes meegemaakt. Toen had ik geen reden om hem een leuk persoon te vinden, maar het is wel een geweldige gast.”

“Hij is leuk om mee om te gaan en we hebben samen goede tijden gehad. Hij wordt ooit wereldkampioen, dat weet ik zeker. Het is slechts een kwestie van tijd, maar op een gegeven moment zal ik hem verslaan”, zo klinkt Pierre zelfverzekerd.

En toen kwam Albon, die anderhalf […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Verstappen is een ijskoude, bloedsnelle klootzak”