Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen is het eens met zijn vader: 'Dan hoef je je daar niet druk om te maken'

Verstappen is het eens met zijn vader: ‘Dan hoef je je daar niet druk om te maken’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In een video van CarNext.com gaat David Coulthard in gesprek met Jos en Max Verstappen . Hierin gaan de twee Verstappens in op de verschillen tussen hun periodes in de Formule 1 en wat ze graag anders zouden willen zien. Welke F1-wagen is zwaarder?

De eeuwige discussie die door Formule 1-fans zal worden gevoerd is welke wagens nou beter waren. Vroeger was het misschien wel veel zwaarder voor de coureurs om die F1-bolides te besturen, maar anderen denken juist dat het in het huidige tijdperk veel lastiger is. De jongste Verstappen denkt er het zijne van.

‘’Als je goed bent, dan kan je je denk ik aan elke wagen aanpassen. Of het nou een GT-wagen is of een Formule 1-wagen, dan kan je gewoon weer aanpassen. Mijn wagen is nu ook heel anders dan toen ik begon in 2015 en ik rij nu ook heel anders. Je past je gewoon weer aan’’, zegt de jongste Verstappen. Als Jos wordt gevraagd wat er in het huidige tijdperk anders zou kunnen, weet hij dat gelijk. Verstappen en Verstappen zijn het eens

‘’Ik ben niet zo’n fan van al die knoppen op dat stuur. Dat heb ik liever zoals wij vroeger hadden. Als ik soms meeluister met de boordradio, dan heb ik geen idee waar ze het af en toe over hebben. Hij moet nu zoveel aanpassen op zijn stuur’’, zegt Jos over alle verschillende functie die de F1-coureurs tegenwoordig op hun stuur hebben.

Max is wat dat betreft ook van de oude stempel en is het eens met zijn vader. ‘’Je hebt een paar standen waarin je de motor kan zetten en die zijn altijd hetzelfde gebleven. Ik ben nu al een aantal jaar bij Red Bull, dus ik weet precies hoe dat werkt. Ik heb echter liever een normale motor. Dan kan je gewoon vol gas gaan en hoef je je daar geen druk om te maken’’, besluit Max.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen is het eens met zijn vader: ‘Dan hoef je je daar niet druk om te maken’