Het laatste formule 1 nieuws

"Verstappen is ziek van te langzame Honda-motor"

“Verstappen is ziek van te langzame Honda-motor”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen deed wat hij kon op de Red Bull Ring, maar uiteindelijk was het machteloos tegen het dominante Mercedes . Red Bull lijkt op dit moment niet te zijn opgewassen tegen Mercedes en voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen acht de kans dat dat dit of volgend jaar verandert niet heel groot. De Honda-motor is daar mede debet aan.

“Verstappen zal er ziek van zijn dat er niet een torretje achter hem hangt dat snel genoeg is”, aldus Bleekemolen. “Dat vindt hij heel vervelend, want ik denk dat hij zelf snel genoeg is. Daar ligt het absoluut niet aan. Maar ja, ook hij kan met zijn handen geen ijzer breken.”

Max Verstappen zelf liet zich keurig en diplomatiek uit over het vermogenstekort van Honda door de stellen dat ze ‘meer pk’s en meer grip’ nodig hebben. Sterke woorden die hij in het verleden had over de Renault-motor laat hij (vooralsnog) achterwege. Begrijpelijk, meent Bleekemolen: “Renault werd natuurlijk ernstig in diskrediet gebracht, ook door Red Bull zelf en je moet natuurlijk oppassen dat het niet een herhaling van zetten wordt.”

Bleekemolen ziet niet zo snel verandering komen in de krachtsverhouding, niet komend weekend in Hongarije – “Dat circuit vergelijk ik toch een beetje met de Red Bull Ring” – maar ook niet op de wat langere termijn: “Er komen circuits aan met nog veel langere rechte stukken, dus makkelijker gaat het team het niet krijgen.”

Met nauwelijks veranderende reglementen in 2021 verwacht Bleekemolen Red Bull zelfs volgend jaar niet zo machtig als Mercedes. Heeft Verstappen er dan verkeerd aan gedaan om in een keer tot en met 2023 bij te tekenen? “Misschien niet”, aldus Bleekemolen: “We krijgen in 2022 natuurlijk wél die nieuwe reglementen en dan kan zijn dat alles opeens weer anders wordt. Ik denk dat we daar met zijn allen aan vast moeten houden, want zo gaat het dus blijkbaar niet.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Verstappen is ziek van te langzame Honda-motor”