Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen-kamp vertrouwt op Honda: "Wat er klaarligt, zijn we heel positief over"

Verstappen-kamp vertrouwt op Honda: “Wat er klaarligt, zijn we heel positief over”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1-seizoen wordt het laatste seizoen van de samenwerking tussen Red Bull en Honda als motorleverancier. Daarna wil Red Bull diezelfde motor in eigen beheer onderhouden en er een nieuwe naam op plakken. Die route wekt vertrouwen bij het Max Verstappen -kamp.

Honda zet alles op alles om in 2021 een nieuwe, sterk verbeterde motor te introduceren en ja, daar wordt best wel wat van verwacht: “Wat er klaar ligt, daar zijn we heel positief over”, zo geeft Verstappens manager Raymond Vermeulen aan ten overstaan van Motorsport.com .

Dat gaat echter over wat er op korte termijn staat te gebeuren. Maar hoe kijken de Verstappens en Vermeulen aan tegen het plan om de Honda-motoren in eigen beheer te onderhouden? “Red Bull spreekt daar heel eerlijk open over naar Max toe. We wachten af en geloven in een goede uitkomst.”

“Als Red Bull die motor overneemt, dan hebben wij daar vertrouwen in, want zeg eerlijk. Als Red Bull ergens voor gaat, dan doen ze dat goed. Zo hebben ze ooit een eigen F1-team uit de grond gestampt. Ik heb vertrouwen in Red Bull als ze het Honda-project naar zich toe trekken.”

In gesprek met hetzelfde medium geeft vader Jos Verstappen overigens aan dat er met het oog op 2021 vooral stappen gezet moeten worden op het gebied van aerodynamica, maar evengoed laat ook hij de rol van de motor niet buiten beschouwing: “We hopen natuurlijk dat Honda nog iets meebrengt en als dat zo is, zien we er weer iets sterker uit.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen-kamp vertrouwt op Honda: “Wat er klaarligt, zijn we heel positief over”