Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen kan Albon niet helpen: "Hij moet gewoon gas geven"

Verstappen kan Albon niet helpen: “Hij moet gewoon gas geven”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

6:05 – Max Verstappen zegt dat hij niets kan doen om Red Bull-teamgenoot Alexander Albon te helpen. De Britse Thai beleeft een moeizaam Formule 1-seizoen bij de renstal uit Milton Keynes en zou zijn zitje bij het topteam kunnen verliezen als zijn prestaties niet snel verbeteren.

Albon slaagt er maar niet in om de RB16 in de vingers te krijgen en werd een week geleden slechts twaalfde in de Grand Prix van Portugal. Hij werd daarbij voor de tweede keer dit seizoen op een ronde achterstand gereden door Verstappen, die op het circuit van Portimao zijn negende podium van het jaar pakte door als derde over de streep te komen. De tegenvallende resultaten hebben ertoe geleden dat Albon moet vrezen voor zijn plekje bij Red Bull. Hoewel teambaas Christian Horner nog altijd volhoudt dat het behouden van Albon plan A is, nemen de geruchten over plan B steeds verder toe. Red Bull heeft al toegegeven in dat geval buiten de eigen gelederen te gaan kijken. De namen van Sergio Perez en Nico Hülkenberg worden het vaakst genoemd.

Op de vraag of hij iets kan doen om Albon te helpen of te steunen, zegt Verstappen bij Ziggo Sport resoluut: “Nee.” Om daaraantoe te voegen dat Albon maar op één manier antwoord kan geven: “Gewoon gas geven. Dat is het enige wat je kunt doen. Ik kan veel lullen maar dat werkt niet. Je moet gewoon gas geven. Dat is de enige oplossing.” Mocht Albon er niet in slagen om zijn positie in het team te behouden, zouden Perez en Hülkenberg dus hoog op het lijstje met kandidaten staan om diens plek in te nemen. Gevraagd of het klopt dat hij een favoriet heeft, reageert Verstappen: “Ik kan met iedereen goed overweg. Met Nico is het natuurlijk ook iets persoonlijks, omdat ik Nederlands met hem kan praten. En ik denk dat Nico het ook heel goed heeft gedaan in de races waarin hij mocht invallen. Maar uiteindelijk is het niet aan mij om die beslissing te nemen. Dat laat ik aan het team over.”

Perez hoopt snel te weten wat hij volgend jaar gaat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen kan Albon niet helpen: “Hij moet gewoon gas geven”