Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen kan er maar niet over uit: "Dit sloeg helemaal nergens op"

Verstappen kan er maar niet over uit: “Dit sloeg helemaal nergens op”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Er is veel gezegd en geschreven over Istanbul Park. Het circuit, decor voor de Grand Prix van Turkije, kreeg vlak voor de het raceweekend nieuws asfalt, dat bovendien nog even werd ‘gewassen’ voor aanvang van de eerste vrije training. De Formule 1 -auto’s gleden alle kanten op en waren daardoor boven alles traag, héél traag.

“Ik denk dat we zeven tot acht seconden langzamer waren dan we normaal gesproken kunnen zijn”, zo vertelt Max Verstappen in gesprek met Ziggo Sport . “Met onze voorbereidingen hadden we onze simulator relatief conservatief afgesteld (qua griplevels, red.). We gingen daarbij uit van rondetijden van 1.22. We reden 1.28.”

Verstappen kan er met zijn verstand niet bij hoe het zo ver heeft kunnen komen, en waarom hij voor de tweede keer dit jaar niet heeft kunnen genieten van een circuit waar hij juist heel erg naar uitkeek. In Portimao kampte men met hetzelfde probleem van nieuw asfalt, zij het in veel mindere mate.

“Als je er naar uitkijkt om op dit circuit te rijden en je komt er vervolgens achter dat je op ijs rijdt, dan is dat gewoon heel jammer. Er was gewoon nul grip. Ik weet werkelijk niet wat ze hebben gedaan, maar het sloeg helemaal nergens op”, aldus Verstappen, die dat laatste herhaaldelijk roept.

Als Verstappen de vraag krijgt of hij voor de zaterdag uitkijkt naar nog lagere temperaturen en misschien een spatje regen, klinkt het buitengewoon sarcastisch. “Het is een leuke baan toch? Ik mag niet klagen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen kan er maar niet over uit: “Dit sloeg helemaal nergens op”