Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen kijkt naar MotoGP: "Daar kun je winnen vanaf P10"

Verstappen kijkt naar MotoGP: “Daar kun je winnen vanaf P10”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Reglementen Max Verstappen vindt het een goede zaak dat er vanaf 2022 nieuwe regels gaan gelden in de Formule 1. Volgens Mercedes -teambaas Toto Wolff zijn deze reglementen alleen maar bedacht om de dominantie van zijn team te doorbreken, maar Verstappen ziet dat anders.

De Formule 1 had eigenlijk volgend seizoen willen overgaan op de nieuwe technische voorschriften, maar door de coronacrisis zijn deze plannen met een jaar uitgesteld. Vanaf 2022 worden de nieuwe reglementen ingevoerd en moet het voor coureurs makkelijker worden om voorliggende auto’s te volgen. Wolff ziet dit als een aanval op Mercedes en zegt dat er “alles aan gedaan is om ons tegen te houden”. Verstappen ziet dit anders en denkt dat de nieuwe regels juist goed zijn voor de show. Of Mercedes er nadeel aan ondervindt, valt volgens hem nu ook nog niet te zeggen.

Artikel gaat verder onder video “Ik denk dat die regels gewoon het resultaat zijn van nieuwe eigenaren (Liberty Media) die naar de teams en de coureurs hebben geluisterd”, zo vertelt Verstappen in gesprek met Motorsport.com . “Ze horen dat het erg moeilijk is om in te halen en dat we meer close willen racen.” Verstappen haalt een recent voorbeeld aan om aan te geven hoe moeilijk het is om iemand te passeren, zelfs als die een stuk langzamer is dan jij. “Je kon het bijvoorbeeld zien in Imola. Valtteri reed rond met een auto die drie tot vier tienden langzamer was door schade, maar ik kon hem alsnog niet passeren.”

Hij vervolgt: “Ook al was ik veel sneller, iets dat je kon zien toen ik hem eenmaal voorbij was. Daar moeten we een oplossing voor vinden.” En deze oplossing moet zich bevinden binnen de nieuwe reglementen voor 2022. Volgens Verstappen moet de Formule 1 gewoonweg spannender worden. “Kijk bijvoorbeeld eens naar het MotoGP-kampioenschap. Zelfs als je je als tiende kwalificeert, kun je de race nog steeds winnen”, zo legt hij uit. “Ik denk daarom dat de nieuwe regelgeving er vanaf 2022 komt. En of die nieuwe regels Mercedes zullen vertragen of niet, dat kun je op dit moment nog niet eens […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen kijkt naar MotoGP: “Daar kun je winnen vanaf P10”