Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen kijkt uit naar Hongarije: “Klaar voor ander circuit”

Verstappen kijkt uit naar Hongarije: “Klaar voor ander circuit”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na twee races op de Red Bull Ring racet de Formule 1 dit weekend in Hongarije om het eerste blok met drie races af te sluiten. Max Verstappen kijkt uit naar het eerste raceweekend van 2020 op een ander circuit, iets wat volgens hem voor alle coureurs geldt.

De oogst van -coureurs bleken op de Red Bull Ring een maatje te groot voor Red Bull en Verstappen.

Opluchting dat de Formule 1 Oostenrijk nu verlaat is er niet bij Verstappen, maar toch is hij van mening dat het na twee races op hetzelfde circuit wel goed is geweest. “Het was wel prettig om de kans te hebben om twee keer op hetzelfde circuit te racen en daardoor verschillende afstellingen op de auto’s te proberen. Ook konden we de data van de achtereenvolgende races met elkaar correleren, maar ik denk dat we allemaal nu wel klaar zijn voor een nieuw circuit.”

In een voorbeschouwing op de Hongaarse Grand Prix wilde Verstappen niet zeggen of hij het gevecht aan kan gaan met de Mercedessen, maar hij kijkt wel uit naar de volgende krachtmeting met de dit jaar zwarte Zilverpijlen. “We zullen zien hoe competitief we zijn ten opzichte van Mercedes en de anderen”, zei hij. “Het circuit is technischer dan Oostenrijk. Er zijn meer bochten en als je in een bocht een fout maakt, ben je niet goed gepositioneerd voor de volgende. Dat is vooral van toepassing in de tweede sector.”

Qua afstelling zoekt Verstappen op de Hungaroring naar een “hele stabiele balans”, maar tegelijkertijd moet de auto ook goed reageren bij het insturen van de bochten. Als het totaalplaatje inclusief de juiste afstelling klopt, dan bevalt een ronde over het Hongaarse circuit hem wel: “De Hungaroring is een heel leuk circuit om op te rijden met deze auto’s met enorm veel downforce, dus we gaan zien wat we kunnen doen.” Lees ook:

Verstappens RB16 had meer schade dan ‘slechts’ endplate ‘Pijnlijke seizoensstart Red Bull maar Verstappen maakt nog kans’

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen kijkt uit naar Hongarije: “Klaar voor ander circuit”