Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen klaagt en roept ‘stomme idioot’ richting Hamilton: ‘Het was gewoon een zooitje’

Verstappen klaagt en roept ‘stomme idioot’ richting Hamilton: ‘Het was gewoon een zooitje’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Mexicaan Sergio Pérez, teamgenoot van Verstappen bij Red Bull Racing, noteerde de snelste tijd in de tweede vrije training. Hij deed 1 minuut en 34,946 seconden over het rondje van 5513 meter op het Circuit of the Americas in Austin, Texas. Lando Norris (McLaren) en Lewis Hamilton (Mercedes) volgden. In de eerste vrije training was Valtteri Bottas de snelste, maar hij krijgt zondag een gridstraf van vijf plaatsen.

Verstappen kreeg het door het drukke verkeer op de circuit in Austin niet voor elkaar om op zijn rode softbanden een snelle rondetijd te zetten. De leider in de WK-stand (zes punten voorsprong op Hamilton) kwam daardoor niet verder dan de achtste tijd. Verstappen kwam niet verder dan een 1.35,824, slechts de achtste tijd in de tweede vrije training. De Limburger had het aan het begin van de tweede vrije training al kortstondig aan de stok met zijn titelrivaal Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen uit Engeland haalde hem vlak voordat de beide coureurs een snelle ronden wilde gaan zetten, een actie die Verstappen niet beviel. “Stomme idioot”, zei de Red Bull-coureur over de boordradio, waarna hij zijn middelvinger opstak richting Hamilton. De messen zijn dus geslepen voor de rest van dit weekend. De kwalificatie begint zondag om 23.00 uur, de race is zondag om 21.00 uur.

Op Verstappen.com blikte de Nederlandse F1-coureur met gemengde gevoelens terug op de tweede vrije training. ,,Ik kon geen snelle ronde doen op de zachte band. In zijn geheel is het hier niet gemakkelijk, de baan is erg hobbelig en om een goed compromis te vinden is niet gemakkelijk, we hebben een paar positieve dingen waar we naar moeten kijken. We zullen daar voor zaterdag aan blijven werken.”

Volgens Verstappen voelde zijn bolide tijdens de korte runs niet slecht aan. ,,Maar het was gewoon een zooitje met het verkeer.” Daardoor ontstond uiteindelijk ook de confrontatie met Hamilton. ,,We gaan allemaal voor een snelle ronde, dus ik snap niet helemaal wat daar precies gebeurde.”

Met nog zes races op de kalender heeft Verstappen in de WK-stand zes punten voorsprong op Hamilton. Na de race in Austin gaat het Formule 1-circus nog […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen klaagt en roept ‘stomme idioot’ richting Hamilton: ‘Het was gewoon een zooitje’