Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen klokt snelste tijd in spekglad Istanboel

Verstappen klokt snelste tijd in spekglad Istanboel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool De Limburger was in de oefensessie met een tijd van 1:35,077 een fractie sneller dan nummer twee Alexander Albon (Red Bull) en nummer drie Charles Leclerc (Ferrari).

Spins
Dat er lange tijd geen (Formule 1-)bolides over het circuit in Turkije hadden gereden was te merken, want de combinatie met de ochtenddauw zorgde ervoor dat het asfalt aanvoelde als een ijsbaan: spekglad. Spins waren daardoor meer regel dan uitzondering. Ook Verstappen verloor de macht over het stuur, maar wist zijn Red Bull uit de vangrail te houden. Paaltje
De sessie werd al vroeg stilgelegd toen de eveneens naar grip zoekende Charles Leclerc een paaltje bij de uitgang van de pitsstraat ramde. De Ferrari-coureur bleek in het vervolg echter een van de snelste mannen en leidde tien minuten voor het eind van de sessie de rangschikking, totdat Verstappen het snelste rondje van de ochtend uit zijn bolide perste.

Mercedes
De marges tussen de coureurs, die niet teveel risico wilden nemen, waren echter groot. Zo klokten de normaliter razendsnelle Mercedes-coureurs Valtteri Bottas en Lewis Hamilton respectievelijk de negende en vijftiende tijd. Om 13:00 uur begint de tweede vrije training voor de GP van Turkije, die voor het eerst sinds 2011 op de Formule 1-kalender staat.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van L1’s autosportprogramma Pitlane:

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen klokt snelste tijd in spekglad Istanboel