Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen komt terug op bedenkingen over halo

Verstappen komt terug op bedenkingen over halo

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na de crash van Romain Grosjean komt Max Verstappen terug van zijn eerdere bedenkingen over de halo.

“Ik ben nooit zo’n voorstander geweest van de halo”, doelde hij op extra bescherming van de cockpit. “Maar nu zie je wel hoe veilig de auto’s in de Formule 1 zijn.”

Vlammenzee
Grosjean overleefde zijn zware crash tegen de vangrail waarschijnlijk door die halo. Zijn Haas-bolide botste zondagmiddag hard tegen de vangrail van het circuit in Bahrein en vloog daarna in brand. Met brandwonden aan handen en enkels ontsnapte de coureur aan de vlammenzee.

Zwaar en lelijk
Deze beschermbeugel rond de cockpit van de racewagens werd in 2017 ingevoerd, destijds tot ongenoegen van Max Verstappen. Hij baalde dat zijn helm door de halo niet meer goed zichtbaar is: “Het blokkeert je hele helmdesign. Ik kan net zo goed met een witte helm gaan rijden”, zei hij destijds in een interview. Ook noemde hij de beugel ‘zwaar en lelijk.’

Ontevreden
Verstappen was na afloop van de Grand Prix van Bahrein, waar hij als tweede finishte, niet helemaal tevreden met de strategie van Red Bull. “Het heeft voor de uitslag niet uitgemaakt”, zei de Limburgse kopman van Red Bull die achter Lewis Hamilton over de finish kwam. “Maar we verliezen denk ik zo’n twee seconden met die tweede pitstop. En ik snapte niet helemaal waarom ik die derde pitstop moest maken. “

Agressiever
“Wij hadden agressiever moeten zijn, maar nu had Mercedes de regie omdat Lewis eerder stopte”, zei Verstappen. “We maakten een paar kostbare fouten, terwijl we niets te verliezen hebben. Ik snap niet dat wij zo conservatief waren.”

Mazzeltje Verstappen was niet onder de indruk van de derde plaats van zijn ploeggenoot Alexander Albon, die profiteerde van het uitvallen van Sergio Perez. “Daar kan ik duidelijk over zijn”, stelde hij. “Hij rijdt 40 seconden achter zijn teamgenoot, dus dat is niet heel goed toch? Het is natuurlijk een mazzeltje ook door het uitvallen van Pérez, maar voor Alex is het wel mooi dat hij op het podium eindigt.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen komt terug op bedenkingen over halo