Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen koopt privéjet van "tientallen miljoenen"

Verstappen koopt privéjet van “tientallen miljoenen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen heeft een aardig inkomen in de Formule 1, dat is geen geheim. De 23-jarige bevindt zich dan ook in de luxepositie om extreem dure aankopen te doen. De Nederlander heeft daarom zijn eigen privéjet aangeschaft.

Het is niet ongebruikelijk dat Formule 1-coureurs een privéjet in hun bezit hebben. Vooral in de huidige tijd is het prettig voor een coureur om veilig naar verschillende landen te worden gevlogen. Verstappen vloog voorheen vaak mee in de privéjet van David Coulthard, maar besloot dat het hoog tijd was om zijn eigen speeltuig aan te schaffen. De Red Bull-coureur heeft volgens Menno Zwart en Philip Dröge van de Mic High Club luchtvaart-podcast een Falcon-900EX gekocht. Deze was eerst in het bezit van miljardair Richard Branson, maar is nu dus in handen van Verstappen.

Artikel gaat verder onder video Het artikel gaat verder onder deze tweet.
Zo ziet de nieuwe privéjet van Verstappen eruit:

“Nu is hij dus van Max,” zo klonk het bij de podcast. Over de kleuren is men nog niet helemaal uit. Aangezien Verstappen onlosmakelijk verbonden is aan Red Bull zou het logo op het vliegtuig gezet kunnen worden, maar: “Hij is immers niet van Red Bull, maar gewoon van Max zelf.” Dit lijkt dus niet heel waarschijnlijk. Op de foto’s hierboven is te zien dat het vliegtuig officieel de M-VGAL Dassault Falcon-900EX heet. Dit is ook terug te lezen op de zijkanten van de jet.

Zwart en Dröge hebben het natuurlijk ook nog even over de prijs van de uiterst indrukwekkende machine. “Zo’n Falcon-900EX is geen goedkoop vliegtuigje. Dat loopt waarschijnlijk in de tientallen miljoenen,” stellen de luchtvaart-enthousiastelingen.

De aankoop is echter niet de enige kost die verbonden is aan het bezitten van een privéjet, zo’n voertuig moet natuurlijk ook gestald worden als het niet gebruikt wordt. De privéjet van AlphaTauri is bijvoorbeeld te bezichtigen in Salzburg bij de Red Bull-hanger. Sommige eigenaren verhuren de jets ook, zodat de kosten van het onderhoud en stallen enigszins gedrukt worden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen koopt privéjet van “tientallen miljoenen”

Bochten Bahrein beter beveiligd

Bochten Bahrein beter beveiligd

De Formule 1 heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de GP van Sakhir, zondag in Bahrein. Afgelopen zondag crashte op dat circuit de