Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen krijgt steun: 'Ik heb medelijden met Max'

Verstappen krijgt steun: ‘Ik heb medelijden met Max’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lance Stroll en Max Verstappen schrokken behoorlijk toen tijdens de Grand Prix in Azerbeidzjan plotseling hun linker achterband klapte. Hoewel de rijders op het rechte stuk reden, had het slecht kunnen aflopen voor beide coureurs. Mika Hakkinen spreekt in zijn column dan ook zijn zorgen uit over het probleem.

De tweevoudig wereldkampioen zag Verstappen een uitstekende race rijden, maar een paar rondes voor een einde afhaken. “Ik heb medelijden met Verstappen”, schrijft hij in zijn column op Unibet . “Hij reed zo’n sterke race vanaf P3 op de grid, om vervolgens op het rechte stuk, op topsnelheid, die verschrikkelijke bandenpech te krijgen. Er zit een rechtse knik in het rechte stuk, waardoor de linker achterband belast werd, en dat is de band die het begaf.”

Hakkinen hoopt dan ook dat de Formule 1 de komende periode goed gaat onderzoeken wat er mis ging. “Het feit dat beide incidenten op dezelfde plaats en bij maximale snelheid plaatsvonden, betekent dat de FIA samen met de teams en Pirelli zorgvuldig naar alle gegevens moet kijken en moet proberen de oorzaken te achterhalen.” Fout van Hamilton tijdens GP Azerbeidzjan

Door het uitvallen van Verstappen leek Hamilton de koppositie in het wereldkampioenschap weer te grijpen. De Engelsman maakte echter een grote fout bij de herstart, waardoor hij zonder punten naar huis terugkeerde.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen krijgt steun: ‘Ik heb medelijden met Max’