Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen kritisch op vol seizoen: ‘Domenicali gaat hier niet alleen over'

Verstappen kritisch op vol seizoen: ‘Domenicali gaat hier niet alleen over’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aan de staart van de triple header die begon op Spa-Francorchamps en ons vervolgens meenam naar Zandvoort stelt Max Verstappen dat de volgestampte kalender van 2021 echt te veel van het goede is. Hij is dan ook blij dat Stefano Domenicali , CEO van de Formule 1 , heeft besloten de hoeveelheid races in te perken.

“25 Wedstrijden per jaar is niet te doen, voor niemand niet” , zo stelt de Red Bull-coureur in gesprek met de Telegraaf . Verstappen is niet de enige in het Formule 1-circus die deze mening deelt. Meerdere teams hebben al hun zorgen geuit over de niet vol te houden drukte van een triple header, een relatief nieuw fenomeen in de koningsklasse van de autosport.

“Ik vind nu sommige triple-headers ook al te veel” , zo gaat Verstappen verder. “In mijn ogen gaat het om kwaliteit, niet om kwantiteit.” Zien wat de toekomst brengt

Vooruitblikkend naar de Formule 1-kalenders van de toekomst stelt Verstappen dat hij de besluiten van de logistieke autoriteiten van de Formule 1 zal afwachten, als meent hij ook dat deze niet vrij staan van kritiek. Verstappen: “Ik kan het heel goed met Stefano vinden, maar uiteindelijk is hij niet de enige die erover gaat. Ik ben benieuwd hoe het er over een paar jaar uit gaat zien.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen kritisch op vol seizoen: ‘Domenicali gaat hier niet alleen over’