Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen kwalificeert zich als derde voor sprintrace

Verstappen kwalificeert zich als derde voor sprintrace

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool Daardoor gaat hij zaterdag ook als derde van start in de sprintrace, die weer de startposities voor de race van zondag bepaalt.

Bottas en Hamilton sneller
Verstappen (23) moest in de kwalificatie Mercedes-coureurs Valtteri Bottas en Lewis Hamilton voor zich dulden. Bottas was een fractie, 96 duizendsten, sneller dan zijn ploeggenoot en begint de sprintrace vanaf pole. Sergio Pérez, de ploeggenoot van Verstappen, kwam tot de negende tijd.

Gedrag
Verstappen, die ruim 4 tienden toegaf op Bottas, uitte over de boordradio meermaals zijn ongenoegen over het rijgedrag van collega’s. Zo reden met enige regelmaat coureurs op lage snelheid in de weg. “Het is toch ongelooflijk”, foeterde de Limburger een aantal keer toen hij niet de ruimte kreeg.

Lastig
“Voor ons is dit circuit altijd lastig. We hadden meer moeite dan verwacht tijdens de eerste vrije training, maar we hebben ons goed hersteld”, zei Verstappen kort na de kwalificatie. “Ik ben heel blij met de derde plek. Tijdens de race hoop ik wat dichterbij te zitten, maar we hebben de tweede vrije training nog. Ik denk dat we zondag een mooi aantal punten kunnen pakken.”

Sprintrace
Zaterdag om 16:30 uur staat de sprintrace op het programma, het is de tweede sprintrace in de historie van de Formule 1. De eerste werd in juli op het circuit van Silverstone gewonnen door Verstappen. Tijdens de sprintrace van zaterdag rijden de coureurs 18 rondes over het circuit in Monza. De uitslag van de race bepaalt de startvolgorde voor de race van zondag. Daarnaast kunnen de eerste vier coureurs punten verdienen voor het WK-klassement. Om 12.00 uur wacht de coureurs eerst nog de tweede vrije training.

Live
De F1-race begint zondag om 15.00 uur en is te volgen op L1 Radio en een liveblog op 1Limburg.
Bekijk Pitlane, het autosportprogramma van L1 met een vooruitblik op de Grand Prix van Italië:

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen kwalificeert zich als derde voor sprintrace