Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen legt vinger op zere plek: "Moeten andere manier van werken vinden"

Verstappen legt vinger op zere plek: “Moeten andere manier van werken vinden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen weet dat het beter moet bij Red Bull Racing wil het Mercedes kunnen uitdagen in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1 . Verstappen ziet dat het op operationeel vlak uitstekend gaat bij de Oostenrijkse renstal, maar constateert dat er op andere vlakken misschien met een andere benadering gewerkt moet worden.

” Er zijn nogal wat dingen op dit moment “, is Verstappen eerlijk in gesprek met Formula1.com . De negenvoudig Grand Prix-winnaar legt vervolgens de vinger op de zere plek. ” We zijn aan het begin (van het seizoen) altijd te langzaam. We moeten er dus voor zorgen dat we een wagen hebben die een stuk competitiever is vanaf het eerste moment.”

Vooral de correlatie tussen de windtunnel en de prestaties op de baan moet verbeteren. Tijdens de eerste Grands Prix was dat dit seizoen niet op orde, waardoor ontwikkelen heel lastig ging. Vooral tijdens een kort seizoen als deze (door het coronavirus) doet dat bijzonder veel pijn. Red Bull operationeel uitstekend

De wagens van 2021 zijn vrijwel gelijk aan die van het huidige seizoen. Er moeten dus nog wat stappen gezet worden in de korte winterperiode. “Hoe we dat gaan doen? We zijn nog niet waar we moeten zijn, dus de moeten onze aanpak veranderen. We moeten een andere manier van werken vinden. Op operationeel vlak zijn we goed: we hebben echt goede pitstops, we zijn goed in strategie. Ik denk niet dat er daar veel dingen fout gaan.”

Niet alleen Red Bull moet aan de bak, ook Honda moet als motorleverancier zien te verbeteren. Ten opzichte van de Mercedes-motor was het niet goed genoeg. “Het ontbreekt ons dit jaar duidelijk aan vermogen. Er zijn dus nogal wat dingen waar we aan moeten werken om ze te kunnen bestrijden” , aldus Verstappen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen legt vinger op zere plek: “Moeten andere manier van werken vinden”