Het laatste formule 1 nieuws

'Verstappen maakt nog steeds progressie, van jaar tot jaar'

‘Verstappen maakt nog steeds progressie, van jaar tot jaar’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen begint zondagmiddag in Portimao vanaf de derde positie. De Nederlander moet bij de start uitsluitend de twee Mercedes-wagens van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas voor zich dulden. Voor de Nederlander is het belangrijk om bij de Engelsman in de buurt te blijven.

De coureur van Red Bull Racing is namelijk met Hamilton in gevecht om de bovenste plaats in het wereldkampioenschap. Waar Hamilton in Bahrein de winnaar was, lukte het Verstappen om de Race in Imola te winnen. Zijn oud-teambaas Franz Tost verwacht dit seizoen een zeer spannende titelstrijd, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad .

Tost ziet dat Verstappen sinds zijn tijd bij Torro Rosso grote stappen heeft gezet. “Natuurlijk is hij verbeterd. Meer ervaren. Volwassener. Hij weet nu veel meer. Bijna alles wat hij moet weten in de Formule 1. En wat ik zo mooi vind aan Max is dat je ziet dat hij nog steeds progressie maakt, van jaar tot jaar. Formule 1 is een never ending story. Je krijgt altijd nieuwe uitdagingen op je pad. Nieuwe banden, een nieuw chassis. Dat moet je allemaal opnieuw leren begrijpen.” Mogelijkheden voor Verstappen

Dit seizoen lijkt de wagen van Red Bull na jaren weer in de buurt te komen van Mercedes. “Tot nu toe heeft hij toch steeds de mogelijkheden gehad om met ze te vechten. Dat heeft hij in Bahrein laten zien. En ook weer in Imola. Dat is vooral geweldig goed nieuws voor de Formule 1, de mensen smullen hier natuurlijk van. Dus is kijk al weer uit naar dit weekend en ook naar de rest van het jaar.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Verstappen maakt nog steeds progressie, van jaar tot jaar’