Het laatste formule 1 nieuws

'Verstappen maakt zeker kans, ondanks de Senna-ronde van Hamilton'

‘Verstappen maakt zeker kans, ondanks de Senna-ronde van Hamilton’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen is nog volop bezig, vooral omdat beide coureurs nog kans maken om de wereldkampioen te worden. Formule 1 -journalist Peter Windsor ziet dat de beide coureurs alles geven en is dan ook erg onder de indruk.

In de eerste vrije training was Hamilton vooral bezig met snelle rondes, maar tegelijk was hij helemaal niet blij met zijn voorwielophanging. Dit probleem leek verholpen te zijn aan het eind van de sessie en in de kwalificatie voor de sprintrace lukte het hem dan ook om pole position te pakken. Volgens Peter Windsor was de Brit tijdens deze sessies echt op een missie.

“Mercedes had de auto goed onder controle en Lewis was op een missie om de snelste ronde en pole te pakken. Hij heeft dit weekend een Senna-thema op zijn helm. Hij begon in de karting met een Senna-thema en Senna betekende veel voor hem om een aantal redenen, niet alleen als coureur, maar ook de manier waarop Senna was buiten de baan. Dat was een Senna-ronde die we vandaag zagen”, vertelt de Formule 1-journalist in zijn YouTube-video over de GP. Het vertrouwen van Verstappen is zichtbaar

Windsor was ook erg onder de indruk van Verstappen. De Nederlander start dit Grand Prix weekend met een voorsprong in het kampioenschap en heeft inmiddels veel vertrouwen door de vele overwinningen en de goede auto. Zijn vertrouwen kan er zeker voor zorgen dat hij de GP gaat winnen. “Ik zou zeggen dat Max op dit moment op de juiste plek zit om zondag in Brazilië een geweldige prestatie neer te zetten. Het is echt indrukwekkend om te zien hoe geduldig hij is geweest.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Verstappen maakt zeker kans, ondanks de Senna-ronde van Hamilton’