Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen met derde motor van het seizoen al in gevarenzone

Verstappen met derde motor van het seizoen al in gevarenzone

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool Max Verstappen en Sergio Pérez hebben slecht nieuws gekregen voor aanvang van de eerste trainingsdag bij de Grote Prijs van België.

Leverancier Honda heeft bevestigd dat de coureurs van de Formule 1-renstal van Red Bull dit seizoen al twee motoren hebben verbruikt en op het circuit van Spa-Francorchamps hun derde krachtbron moeten benutten. Dat houdt in dat bij nieuwe motorische tegenslag gridstraffen onvermijdelijk zijn.

Drie motoren
Coureurs mogen in het Formule 1-seizoen drie motoren straffeloos gebruiken. Zodra een vierde nodig is, krijgen ze wel te maken met straffen en worden ze naar achteren gezet in de startopstelling. Red Bull is het enige team dat al zo vroeg in het seizoen, met nog twaalf races te gaan, in de gevarenzone zit.

Vooral voor Verstappen is dat geen fijne wetenschap, aangezien hij volop in strijd is om de wereldtitel met Lewis Hamilton van Mercedes.

Botsing met Hamilton
Voor Verstappen was de slechte tijding niet helemaal nieuw. De botsing met Hamilton in de Britse Grand Prix op Silverstone kostte de Nederlander zijn tweede motor. Honda probeerde het blok te repareren voor de Grote Prijs van Hongarije, maar kreeg dat niet op tijd voor elkaar, waardoor Verstappen al met zijn derde motor moest rijden op de Hungaroring. Honda heeft nieuwe pogingen om de tweede motor te repareren voor de race op Spa definitief gestaakt.

Grote crash
Pérez was in Hongarije betrokken bij de grote crash bij aanvang van de race en de bolide van de Mexicaan liep dermate grote schade op, dat ook hij voor de race in België is voorzien van zijn derde motor.

Frustrerend
Teambaas Christian Horner acht de kans klein dat Verstappen en Pérez de rest van het seizoen met die derde motor kunnen uitzingen. “Heel klein. En dat is frustrerend omdat de schade niets te maken heeft met de betrouwbaarheid van de motor, maar veroorzaakt is door ongelukken. Dat is pure pech”, zei Horner op Formula1.com.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen met derde motor van het seizoen al in gevarenzone