Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen mikt in Brazilië op succesvolle ‘dubbel’

Verstappen mikt in Brazilië op succesvolle ‘dubbel’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Formule 1-coureur Max Verstappen wil tijdens het komende raceweekeinde in São Paulo twee keer hard toeslaan. De WK-leider is erop gebrand om op het circuit van Interlagos eerst een topprestatie tijdens de sprintrace op zaterdag te leveren en dan een dag later tijdens de Grand Prix ook te excelleren. Een succesvolle ‘dubbel’ was hem eerder dit seizoen nog niet gegund.

Voor Verstappen ging het na de geslaagde sprintraces in Engeland (eerste) en Italië (tweede) mis in de hoofdrace. In beide wedstrijden moest hij de strijd staken na een aanrijding met zijn grote rivaal Lewis Hamilton. “De sprintraces zijn tot dusver voor mij goed verlopen. Maar daarna liepen de hoofdraces helaas slecht af. Laten we proberen die trend om te buigen”, sprak de kopman van Red Bull veelbetekenend.

Met de eindzege in de Grand Prix (25 punten), de overwinning in de sprintrace (3 punten) en de snelste ronde in de hoofdrace (1 punt) zijn er maximaal 29 punten te pakken in São Paulo. Verstappen begint met een voorsprong van 19 punten op titelhouder Hamilton aan het raceweekeinde. Na de GP in Brazilië wachten er nog drie races.

“Het is nog moeilijk te zeggen hoe competitief we zullen zijn”, gaf Verstappen te kennen. “De laatste race hier in 2019 won ik, maar het verschil met Hamilton was heel klein. Ik verwacht komend weekeinde opnieuw geringe marges tussen ons.”

Verstappen maakte een voorbehoud ten aanzien van de weersomstandigheden. Er valt komend weekeinde mogelijk wat regen in São Paulo. “We moeten afwachten wat het weer doet, want dat kan onze prestaties beïnvloeden”, besefte hij.

Verstappen durfde desgevraagd al een klein voorschot te nemen op een mogelijke wereldtitel. Of hij als nieuwe wereldkampioen van plan is om in 2022 met het toegestane nummer 1 te gaan rijden? “Absoluut, want hoe vaak krijg je die kans nou?”, antwoordde hij. “En het is ook goed voor de merchandise. Maar ik focus me elke keer op het Grand Prix-weekend en probeer het maximale eruit te halen. Eigenlijk is het heel makkelijk rekenen, want als ik elke keer voor Lewis finish dan komt hij ook niet dichter in de buurt”, besloot hij nuchter […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen mikt in Brazilië op succesvolle ‘dubbel’