Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: Moeten doorontwikkeling niet te vroeg opgeven zoals BMW

Verstappen: Moeten doorontwikkeling niet te vroeg opgeven zoals BMW

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen stelt dat Red Bull Racing zo lang mogelijk aan de 2021-auto moet blijven doorwerken. De Nederlander wil de huidige titelkans met beide handen aangrijpen en vindt het, net als Helmut Marko, belangrijk om met updates te blijven komen. Verstappen wijst daarbij ook naar een voorbeeld uit het (recente) verleden.

Na zes ronden uit een intens Formule 1-seizoen voert Verstappen de rangschikking aan. Zijn voorsprong op Lewis Hamilton bedraagt vier punten, al had die marge zonder klapband vijftien kunnen zijn. De eerlijkheid gebiedt echter ook te zeggen dat Hamilton 21 punten aan marge had kunnen hebben, zonder die zeldzame fout in de eerste bocht. Het geeft treffend aan dat de huidige titelstrijd op details en specifieke momenten wordt beslist, of om met Toto Wolff en Christian Horner te spreken op ‘marginal gains’. In zo’n spannend gevecht is het van cruciaal belang wanneer Red Bull en Mercedes de doorontwikkeling van de 2021-auto’s opgeven.

Doordat er een nieuw technisch reglement voor de deur staat en teams te maken hebben met allerlei beperkingen als het budgetplafond, moet er op enig moment geschakeld worden. Simultaan aan beide projecten werken gebeurt nu al wel, maar op een goed moment moet alles op 2022 om de boot niet te missen. Volgens Wolff heeft Mercedes die omslag al grotendeels gemaakt en dat terwijl Red Bull de kans in 2021 juist met beide handen wil aangrijpen. Zo heeft Helmut Marko aangegeven in ieder geval tot de zomerstop door te ontwikkelen en blijkt ook Verstappen een voorstander van ‘pakken wat je pakken kunt’.

“Zolang we een goede kans hebben om het kampioenschap te winnen, dan moeten we het zeker niet laten lopen”, reageert Verstappen op een vraag van Motorsport.com . “Dat is natuurlijk een lastige beslissing voor het team om te nemen. Sommige teams kunnen natuurlijk al zeggen ‘dit jaar is toch wat lastig’, maar volgend jaar kunnen we misschien wel winnen. Maar als wij dit jaar al een kans hebben, dan zullen we daar zeker voor gaan.” Het BMW van Kubica als treffend voorbeeld

In het recente verleden, het Formule 1-seizoen 2008, heeft BMW in dat opzicht een verkeerde […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: Moeten doorontwikkeling niet te vroeg opgeven zoals BMW