Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen mogelijk opnieuw in actie op Imola en Portimão

Verstappen mogelijk opnieuw in actie op Imola en Portimão

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool Er hangt een reeks aan kalenderwijzigingen bij de Formule 1 in de lucht. De GP’s van Australië, China en Vietnam, staan op losse schroeven.

Waar het in het geval van de race in Australië, gepland op 21 maart, om uitstel gaat, lijken de GP’s van China en Vietnam dit jaar van de racekalender van Max Verstappen te verdwijnen. Dat meldt Motorsport-Magazin .

Coronarestricties
De Formule 1 zelf heeft de wijzigingen nog niet bevestigd, maar de baas van de organiserende autosportbond FIA, Jean Todt, liet onlangs doorschemeren dat er vanwege de coronarestricties aanpassingen aan de racekalender te verwachten zijn. Om die reden ging in 2020 ook al een streep door de GP’s van China en Vietnam. Die laatste race zou vorig jaar voor het eerst verreden worden.

Schuiven
Ook de GP van Australië werd in 2020 niet verreden. Net als dit jaar zou het semi-stratencircuit in Albert Park de seizoenopener zijn. De organisatoren hopen de Australische GP nu op te kunnen schuiven naar 21 november. Om dat mogelijk te maken, zouden de al geplande GP’s van Brazilië, Saoedi-Arabië en Abu Dhabi qua datum moeten opschuiven.

Imola en Portimão
In plaats van China en Vietnam lijken circuits in Italië en Portugal een plekje op de kalender te verwerven, weet de gezaghebbende website. Op 18 april moet er geracet worden in Imola, op 2 mei in Portimão. Zij zouden in dat geval de tweede en derde race van het seizoen worden, na de GP van Bahrein op 28 maart.

Imola en Portimão werden ook in 2020 ingepast in de gewijzigde F1-kalender. Het leverde in beide gevallen mooie races op. De F1-organisatoren willen daarnaast vasthouden aan een schema met 23 raceweekends. Of er ook geschoven gaat worden met de traditionele wintertest, die voor begin maart op de rol staat, is nog onduidelijk.

Zandvoort
In het F1-seizoen van 2021 staat ook een grand prix op Nederlandse bodem gepland. De vorig jaar afgelaste GP van Nederland op het circuit van Zandvoort moet op 5 september verreden worden. Het zou voor Verstappen de eerste thuisrace in zijn Formule 1-carrière […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen mogelijk opnieuw in actie op Imola en Portimão