Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: "Natuurlijk zijn er verschillen met de Red Bull uit 2020"

Verstappen: “Natuurlijk zijn er verschillen met de Red Bull uit 2020”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Want die verschillen tussen de RB16 van 2020 en de RB16B van 2021 zijn er volgens Max Verstappen wel degelijk, ook al is het op foto’s goed zoeken naar die verschillen. De belangrijkste veranderingen zitten hem echter in wat de reglementen hebben voorgeschreven.

“Natuurlijk zijn er verschillen”, zo wordt Verstappen geciteerd door zijn eigen website. Het grootste verschil is de vloer, waar (reglementair, red.) een flinke hap uit is gehaald. De auto zal zich daar iets anders door gedragen”, vervolgt hij, zonder echt in te gaan op hoeveel anders.

“Daar ging het tijdens de shakedown ook helemaal niet over. Het ging er om dat wij als coureurs een gevoel kregen met de auto en een eerste idee kregen over de auto.” Dat eerste gevoel was in ieder geval goed , zo gaf hij eerder al aan.

Over dik twee weken wordt de wintertest afgetrapt op het circuit van Bahrein , daar waar twee weken later de eerste Formule 1 Grand Prix van het jaar wordt verreden: “In Bahrein zullen we al het echte werk moeten gaan doen.”

Heel erg uitkijken naar die wintertest doet Verstappen niet. Het is niet zijn cup of tea : “Ik vind het prima dat we nu maar drie testdagen hebben en dus maar anderhalve dag per coureur. Die zes testdagen uit het verleden vond ik vrij veel en saai.”

“Er is tijdens die tests weinig spanning. Natuurlijk is het mooi om met een Formule 1-auto te rijden, maar de echte competitie ontbreekt. Ik hoop echter op dagen die voorspoedig verlopen. Het is belangrijk om veel te rijden en om te wennen aan de auto, zo bereid je je zo goed mogelijk voor.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: “Natuurlijk zijn er verschillen met de Red Bull uit 2020”