Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen niet bang voor beruchte Bocht 8: 'Mijn vader lachte me uit'

Verstappen niet bang voor beruchte Bocht 8: ‘Mijn vader lachte me uit’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met de terugkeer van de Formule 1 naar het circuit van Istanbul maakt dit weekend ook de beruchte Bocht 8 van het Turkse circuit zijn rentree in de koningsklasse van de autosport. De beroemde vierdubbele knik naar links belooft de coureurs dit weekend op flink wat G-krachten te trakteren, maar Verstappen is er niet bang voor.

Het Istanbul Park was in 2011 voor het laatst het decor van een Formule 1-race, maar werd dit jaar vanwege de coronacrisis als ‘invaller’ terug op de kalender geplaatst. Het circuit staat vooral bekend om de beruchte Bocht 8, een razendsnelle doordraaier naar links waar de coureurs tijdens het laatste bezoek in 2011 al 5G kregen te verduren. Eerste kennismaking

“Het circuit ziet er erg interessant uit”, blikt Verstappen vooruit. “Ik weet nog dat ik dit circuit vroeger erg veel speelde op de computer omdat ik het toen al cool vond, dus ik kijk er echt naar uit om er dit weekend zelf te rijden. Vooral in Bocht 8 – die denk ik toch vol gas is – zul je voor lange tijd flink wat G-krachten op je lichaam krijgen.” “Heb nog liever dat mijn hoofd eraf valt” Ondanks de extra G-krachten weigert Verstappen om dit weekend extra schuim in zijn hoofdsteun aan te brengen waar hij zijn helm in de race tegenaan kan leggen om zo de nek te ontlasten: ‘Ik kan me mijn allereerste Formule 3-test nog herinneren. Na de eerste dag kon ik mijn nek amper overeind houden en moest er wat schuim bij in de cockpit. Mijn vader lachte me uit omdat ik dat kussentje nodig had. Sindsdien vertik ik het om met extra opvulling te rijden. Ik heb nog liever dat mijn hoofd eraf valt.” Killer voor nek en banden

Ook de andere coureurs verheugen zich op het circuit van Istanbul dit weekend. Sergio Perez is een van de coureurs die er in 2011 ook al reed: “Die Bocht 8 is echt een killer als je je nek niet goed hebt opgewarmd,” aldus de Mexicaan. “Ik denk dat mijn spieren nu iets sterker zijn dan in 2011, maar het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen niet bang voor beruchte Bocht 8: ‘Mijn vader lachte me uit’