Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen nuchter over uitblijven titelkans: "Ben nog steeds jong"

Verstappen nuchter over uitblijven titelkans: “Ben nog steeds jong”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen zegt nog niet bezorgd dan wel gefrustreerd te raken over het ontbreken van kampioenswaardig materiaal in de voorbije Formule 1-seizoenen. De Nederlander kan na de afgelopen jaargang niet meer in de geschiedenisboekjes belanden als jonge wereldkampioen aller tijden, maar Verstappen zegt in principe nog ‘genoeg tijd’ te hebben om zijn hoofddoel te verwezenlijken.

Na een eigen ontwikkelingsproces in zijn eerste jaren bij Red Bull Racing , met vooral veel leermomenten dan wel foutjes in 2017 en begin 2018, is Verstappen nu individueel klaar voor een titelstrijd. Dat signaal gaf hij in 2019 al af en vorig jaar nog meer. De Limburger oogt nu constant genoeg en haalt het maximale uit zijn auto, al is die auto nog niet genoeg voor een titelstrijd gebleken. Gevraagd of dat frustrerend is, heeft Verstappen al aangegeven dat Red Bull nog altijd het tweede team is en ‘dat er veel mindere plaatsen zijn om te zitten’.

Als Verstappen wordt geconfronteerd met de onmogelijkheid om jongste wereldkampioen ooit te worden, luidt de nuchtere reactie: “Tja. Natuurlijk wil ik ook graag voor het kampioenschap vechten, maar we moeten gewoon afwachten of dat in 2021 mogelijk is”, begint de tienvoudig Grand Prix-winnaar tijdens een exclusief interview met Motorsport.com . “Ik bedoel, ik ben nog erg jong. Mensen zeggen wel dat de tijd wegtikt, maar ik sta daar heel relaxed in. Dit is het leven nou eenmaal en soms kun je dingen niet forceren. Ik blijf in ieder geval heel rustig.”

Kunnen de stabiele reglementen, op enkele voorgeschreven veranderingen aan de vloer na , Red Bull dan houvast bieden? Het antwoord van Verstappen komt overeen met dat van zijn Oostenrijkse voorman Helmut Marko. “Ik denk dat we een grote stap kunnen zetten, maar ik verwacht dat anderen ook weer progressie gaan boeken. Het gaat er dus om dat onze stap groter is dan die van concurrenten.” De Nederlander voegt toe dat er wel aanknopingspunten zijn. “We hebben natuurlijk een paar zwakheden in onze auto gevonden die we vorig jaar niet meer konden aanpassen, maar die kunnen we voor komen seizoen wel aanpakken.”

Het moet de RB16B aan de achterkant minder […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen nuchter over uitblijven titelkans: “Ben nog steeds jong”