Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen ondanks pole: ‘Ik ga niet juichen als ik vind dat het niet goed liep’

Verstappen ondanks pole: ‘Ik ga niet juichen als ik vind dat het niet goed liep’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

VideoWeer pole, weer de snelste. Maar Max Verstappen reageerde niet euforisch na zijn derde pole op rij. ,,Meestal zit je rond de 98 procent van een perfect rondje. Dit was eh… 80 procent.‘’

Door Arjan Schouten

Hoe machtig Max Verstappen nu is in de Formule 1, bleek wel op de Red Bull Ring. Het liep allemaal vlekkeloos, tot de derde en beslissende fase van de kwalificatie. Hij blokkeerde in de eerste run in bocht drie, waar hij wat tijd verloor. En in de tweede run werd hij te vroeg naar buiten gestuurd. ,,Dan rijd je alleen en ik had niet verwacht dat dat zo veel uit zou maken op de rechte stukken, maar dat deed het wel.‘’ © EPA Dus was hij afhankelijk van zijn eerste tijd. Inclusief fout stampte hij naar 1.03,720. Uiteindelijk bleek dat nog nipt voldoende voor wéér een pole, vlak voor surprise van de dag Lando Norris. ,,Maar ik wil het natuurlijk altijd zo perfect mogelijk hebben en dat was het niet in Q3’‘, verklaarde Verstappen zijn opvallend onderkoelde reactie over de boordradio. ,,Uiteindelijk is het nog wel genoeg voor pole. Alleen zo zit ik niet in elkaar, ik ga niet juichen voor pole als ik vind dat het niet goed is gelopen. Uiteindelijk heeft het nu geen gevolgen voor mijn plek, maar het had wel beter gekund.‘’

Zoals in Q1 en Q2 eigenlijk, daar liep alles volgens Verstappen ‘perfect’. ,,Maar op dit circuit met zo weinig bochten verlies je met een klein foutje meteen best wel wat tijd. En dat was een beetje het geval in Q3. Meestal zit je rond de 98 procent van een perfect rondje, of zo. Moeilijk in procenten uit te drukken. Maar dit was eh.. 80 procent. En dan zie je wel dat de auto nog altijd goed genoeg is.‘’

De Mercedessen hield hij op ruime afstand, op P4 en P5. Lando Norris hield hij nipt achter zich en teammaat Sergio Pérez start ook nog als P3. Geen uitmuntende kwalificatie, maar met die top-3 is zijn uitgangspositie misschien nog wel beter dan vorige week, toen hij voorop vergezeld werd door […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen ondanks pole: ‘Ik ga niet juichen als ik vind dat het niet goed liep’