Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen ontkracht uitspraken van klagende Wolff over nieuwe regels

Verstappen ontkracht uitspraken van klagende Wolff over nieuwe regels

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

“Ze doen er alles aan om Mercedes af te remmen”, zo liet teambaas Toto Wolff enige tijd terug optekenen, onder andere doelend op de nieuwe regels die voor 2022 op de planning staan. Ook de verbanning van de kwalificatiemodus en het verbieden van het DAS-systeem zou specifiek op het team van Lewis Hamilton zijn gericht, zo impliceert de Oostenrijker.

Als Max Verstappen ten overstaan van onder meer RacingNews365 wordt gevraagd naar die uitspraken, denkt hij niet dat het klopt. Vooral als het aankomt op de nieuwe regels denkt hij dat er een totaal andere achterliggende gedachte is van de Formule 1 om door te pakken.

“Het zijn meer de nieuwe eigenaren die naar de teams en coureurs luisteren, die zeggen dat het moeilijk inhalen is en dat we dichter op elkaar willen rijden. In Imola zag je bijvoorbeeld dat Bottas met zijn schade een paar tienden per ronde langzamer was dan ik, maar ik kwam er gewoon niet voorbij!”

“Toen dat na zijn fout uiteindelijk wel lukte, zag je hoeveel sneller ik was”, blikt hij terug op de Grand Prix van Emilia-Romagna, waarin hij door een plotselinge klapband niet de finish haalde. Als het aan Verstappen ligt, dan moet het inhalen in de toekomst door de nieuwe regels makkelijker worden.

“We moeten daar een oplossing voor vinden, dat het racen spannender wordt en we dichter op elkaar kunnen zitten, zodat de kwalificatie niet allesbepalend is”, oordeelt de Red Bull -coureur, die wijst naar de MotoGP, waar alles mogelijk is tijdens een race.

“Als je daar als tiende kwalificeert, dan kan je altijd nog winnen. In Formule 1 gebeurt dat bijna niet omdat het op de meeste circuits zo lastig volgen is. Daarom denk ik dat de nieuwe regelgeving er voor 2022 is gekomen. Of het Mercedes af zal remmen, dat is lastig te bepalen. Dat kan je nu nog niet zeggen”, aldus Verstappen.

Met medewerking van Dieter Rencken .

Reed Verstappen nou echt zo’n slechte race in Turkije of is alle kritiek overdreven? Alles over de Turkse Grand Prix in de nieuwste editie van de Formule 1-podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen ontkracht uitspraken van klagende Wolff over nieuwe regels