Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen op P1, Hamilton komt dichterbij na pitstops

Verstappen op P1, Hamilton komt dichterbij na pitstops

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

GP Brazilië, 27/71 – Hamilton probeert undercut

De Brit komt naar binnen voor nieuwe, harde, banden. Daarmee probeert hij Verstappen te verschalken door de komende ronden snelle tijden neer te zetten op zijn nieuwe banden. Een ronde later komt ook Verstappen binnen. De Nederlander komt voor Hamilton terug op de baan, maar hij is wel een stuk van zijn voorsprong kwijt. 1,8 seconden nu.

GP Brazilië, 16/71 – Pérez wil hulp van Verstappen

Lewis Hamilton zet de druk er vol op aan de achterkant bij Sergio Pérez. De Mexicaan vraagt over de boordradio of ploeggenoot Verstappen zich terug wil laten vallen zodat hij gebruik kan maken van DRS. Bij de Nederlander, die daarvoor bijna een seconde van zijn voorsprong op Pérez moet inleveren, blijft het stil op de boordradio.

GP Brazilië, 12/71 – Virtuele safetycar

GP Brazilië – Stand van zaken

Stand top-6

1. Max Verstappen (Red Bull) 2. Sergio Pérez (Red Bull) 3. Lewis Hamilton (Mercedes) 4. Valtteri Bottas (Mercedes) 5. Charles Leclerc (Ferrari) 6. Carlos Sainz (Ferrari)

GP Brazilië, 1/71 – Verstappen naar P1 Een sterke start voor Verstappen. Bij de eerste bocht heeft hij Valtteri Bottas al te pakken. Sergio Pérez gaat de Fin daarna ook voorbij. “Yeah let’s go”, roept Verstappen na zijn inhaalactie over de boordradio. Hamilton ligt al snel zesde. Dekker blikt vooruit: ‘Houdt Hamilton alles heel?’ Formule 1-verslaggever Louis Dekker denkt dat de race in Brazilië vanaf minuut één flink veel strijd zal opleveren. “De eerste rij is natuurlijk, een week na die racestart in Mexico waar Verstappen Bottas en Hamilton het nakijken gaf, boeiend. Bottas zal erop gebrand zijn de deur nu dicht te houden en de eerste slinger op het circuit (vernoemd naar Ayrton Senna) is behoorlijk krap.” “In de pakweg eerste twintig seconden van de race kan veel gebeuren, zeker ook op het eerste rechte stuk op weg naar die snelle doordraaier naar links. Hamvragen te over. Komt Bottas goed weg? Hoeveel risico neemt Verstappen, die weet dat zijn rivaal op P10 start.” “En dat is natuurlijk ook een spannend ingrediënt: houdt Hamilton in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen op P1, Hamilton komt dichterbij na pitstops