Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen over bomvolle 2021-kalender: "Stap af van oninteressante races"

Verstappen over bomvolle 2021-kalender: “Stap af van oninteressante races”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kalender 2021 Max Verstappen is niet heel erg te spreken over de nieuwe kalender van de Formule 1 voor het seizoen van 2021. De Limburger vindt dat er teveel races op het programma staan en vindt dat er zaken moeten veranderen als men wil vasthouden aan zoveel wedstrijden. Een aantal races kunnen wat hem betreft ook wel weg.

Kortgeleden presenteerde de Formule 1 haar kalender voor het nieuwe seizoen en hierop prijken maar liefst 23 wedstrijden, verspreid over de hele wereld. Het is de langste kalender uit de historie van de koningsklasse van de autosport. Hoewel het voor de fans natuurlijk mooi is dat er veel wordt geracet, is het voor de coureurs, de teams en het betrokken personeel niet altijd even prettig. Zij zijn komend jaar nog vaker van huis en moeten nog meer werken. Verstappen is dan ook van mening dat er een aantal zaken moeten veranderen, wil de Formule 1 vasthouden aan dit soort bomvolle programma’s.

In gesprek met onder meer Motorsport.com geeft Verstappen aan dat hij niet blij was toen hij de kalender voor volgend seizoen onder ogen kreeg. “Ik heb altijd al gezegd dat het aantal van 23 wedstrijden veel is”, zo vertelt hij. Volgens de coureur van Red Bull Racing moet er aan het format van de raceweekenden worden gesleuteld, wil het verdraagbaar blijven voor de teams en hun personeel. “Er moeten eigenlijk dingen worden aangepast om zo veel wedstrijden te kunnen doen. De Formule 1 probeert dat momenteel samen te stellen, maar ik denk niet dat je dit heel lang kunt volhouden”, aldus Verstappen.

Als de 23-jarige Limburger het zelf voor het zeggen zou hebben, dan had hij een kleinere kalender samengesteld en een aantal oninteressante races laten vervallen. “Ik heb veel liever dat we twintig wedstrijden doen en afstappen van de races die totaal niet interessant zijn, ook qua circuits, in plaats van die hele kalender volgooien”, zo legt hij uit. “Maar er zit natuurlijk wel een duidelijke reden achter waarom het is zoals het is.” Verstappen doelt hiermee op het financiële aspect.

Over welke races er wat hem betreft wel van de kalender […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen over bomvolle 2021-kalender: “Stap af van oninteressante races”