Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen over eerste auto: "Mocht er niet eens in rijden"

Verstappen over eerste auto: “Mocht er niet eens in rijden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen reed eerder in de Formule 1, dan dat hij de openbare weg op mocht. Ten tijde van zijn debuut bij Toro Rosso , had de Nederlander namelijk nog geen rijbewijs. Zodoende werd zijn eerste autootje maar weinig gebruikt.

Verstappen verscheen op 17-jarige leeftijd voor het eerst in de koningsklasse, wat hem tot op de dag van vandaag de jongste debutant ooit in de sport maakt. Het is onwaarschijnlijk dat dit record nog verbroken wordt, want sinds het debuut van de Limburger in 2015 heeft de Formule 1 de minimumleeftijd vastgezet op 18 jaar. Verstappen maakte zijn eerste meters bij het team van Toro Rosso (inmiddels AlphaTauri), maar bleef niet lang voor deze renstal actief.

Tijdens het seizoen van 2016 kreeg hij namelijk al promotie. Verstappen mocht Daniil Kvyat bij het grote Red Bull Racing vervangen. Dit deed hij niet onaardig. De inmiddels 23-jarige coureur kwam tijdens zijn debuutrace in Barcelona als eerste over de streep en werd zodoende de jongste Grand Prix-winnaar uit de geschiedenis van de sport. Een record dat gezien de minimumleeftijd mogelijk ook nog wel een tijdje in de boeken blijft staan. Renault Clio RS

Inmiddels mag Verstappen naast het circuit, uiteraard ook de openbare weg op. Dit was echter nog niet zo toen hij zijn eerste eigen autootje op de stoep zette: “Ik mocht er destijds niet eens in rijden, want ik had al bij Toro Rosso getekend,” vertelt hij in een video van de Formula 1. “Ik kreeg een [Renault, red] Clio RS thuis, maar ik had mijn rijbewijs nog niet dus hij stond daar maar een beetje.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen over eerste auto: “Mocht er niet eens in rijden”