Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen over GP van Frankrijk: ‘Voorzichtig zijn met de banden’

Verstappen over GP van Frankrijk: ‘Voorzichtig zijn met de banden’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Afbeelding: EPA Max Verstappen kijkt na de gewonnen race in Monte Carlo en de „achtbaan” in Bakoe uit naar de GP van Frankrijk van aankomend weekend. Circuit Paul Ricard is komend weekend de bestemming van de Formule 1. Na twee stratencircuits is het voor Verstappen weer even afwachten hoe hij ervoor staat.

„Ik voel me goed, maar ik weet zeker dat Mercedes weer heel sterk zal zijn op de ‘normale’ circuits, dus we moeten blijven pushen en ons blijven verbeteren tot het einde, want het is nooit genoeg”, aldus de 23-jarige Verstappen. „Tot nu toe is het seizoen redelijk goed voor ons geweest, maar we moeten niet vergeten dat we nog veel races voor de boeg hebben. Leiden in Abu Dhabi is het enige dat telt.”

Verstappen stevende anderhalve week geleden af op winst van de GP van Azerbeidzjan. Een klapband voorkwam succes. „Natuurlijk had ik graag gewonnen en het is normaal om te zeggen dat we op koers lagen om te winnen in Bakoe, maar dat is racen en deze dingen gebeuren”, aldus de Red Bull-coureur. „Soms heb je het niet in de hand, dus we moeten gewoon doorgaan. We leiden nog steeds het kampioenschap.”

De zege in Bakoe ging uiteindelijk zeer verrassend naar Sergio Pérez. „Het is geweldig om twee auto’s vooraan te hebben die strijden om het kampioenschap en ook de punten scoren. Bakoe was daar een goed voorbeeld van en hoe het moet. Het is geweldig dat ‘Checo’ het gat met Mercedes in het constructeurskampioenschap groter heeft weten te maken en dat hij nu derde staat in het coureurskampioenschap.”

Komend weekend hoopt Verstappen Lewis Hamilton weer pijn te kunnen doen. „Het Circuit Paul Ricard is een snel circuit met een paar snelle bochten. Je moet er heel voorzichtig zijn met je banden. Er is ook veel ruimte op het circuit, wat natuurlijk heel anders is dan de twee stratencircuits waar we net zijn geweest. Ik kijk ernaar uit om er terug te keren en hopelijk op de bovenste trede van het podium te stappen.”

Verstappen heeft in de WK-stand 4 punten voorsprong op Hamilton: 105 om 101.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen over GP van Frankrijk: ‘Voorzichtig zijn met de banden’