Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen over leiding in WK: "Maakt me niet uit dat er nu op mij gejaagd wordt"

Verstappen over leiding in WK: “Maakt me niet uit dat er nu op mij gejaagd wordt”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen Max Verstappen vindt het niet erg dat er sinds de Grand Prix van Monaco op hem gejaagd moet worden. De Nederlander was de afgelopen jaren steevast de achtervolger van wereldkampioen Lewis Hamilton , maar na de zege in Monte Carlo zijn de rollen omgedraaid. Volgens Verstappen heeft Red Bull optimaal geprofiteerd van de fouten van Mercedes .

De eerste races van het seizoen zijn de verschillen minimaal tussen Verstappen en Hamilton. Voor het eerst sinds zijn komst in de Formule 1 beschikt Verstappen over een auto waarmee hij de strijd om het wereldkampioenschap echt aan kan gaan. Gezien het feit dat Hamilton de regerend wereldkampioen is, zal menig persoon het gevoel hebben gehad dat Verstappen jaagde op Hamilton. Na de Grand Prix van Monaco zijn die rollen feitelijk gezien echter omgedraaid, aangezien Verstappen momenteel aan de leiding gaat in het kampioenschap.

Artikel gaat verder onder video Nieuwe rol deert Verstappen niet

Verstappen kan dus met een goed gevoel terugblikken op de laatste race, die hem en zijn team geen windeieren heeft gelegd. “Het was voor het hele team een geweldig weekend. Het maakt mij niet uit dat er nu op mij gejaagd wordt”, vertelt de 23-jarige coureur. Verstappen wist voor het eerst te winnen op het legendarische stratencircuit, dat hem voorheen nog niet echt leek te liggen. “Eerdere races in Monaco verliepen voor mij niet goed. Ik heb daar ook enkele fouten gemaakt, het was gewoon niet goed. Nu gaan we aan de leiding in het kampioenschap voor coureurs en constructeurs, doordat Mercedes in Monte Carlo fouten heeft gemaakt”, concludeert de Red Bull-coureur bij Servus TV . ‘Red Bull maakte minste fouten’

Hoewel Red Bull momenteel aan kop gaat bij de constructeurs en Verstappen in het coureurskampioenschap vier punten voorsprong heeft op Hamilton, had er meer ingezeten volgens de nieuwe WK-leider. “We hadden het een paar keer iets beter kunnen doen. In Bahrein hadden we moeten winnen. Imola was goed, maar in Portugal en Spanje was Mercedes iets sneller. We staan nu echter eerste en iedereen maakt fouten. Ik denkdat wij dit jaar tot nu toe de minste […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen over leiding in WK: “Maakt me niet uit dat er nu op mij gejaagd wordt”