Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen over Portimão: “Het is een geweldig circuit!”

Verstappen over Portimão: “Het is een geweldig circuit!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Komend weekend wordt de Portugese Grand Prix verreden op de Autódromo Internacional do Algarve in Portimão. Het is voor het eerst sinds 1996 dat de Formule 1 terugkeert naar Portugal. Op het circuit in Portimão werd nooit eerder een F1-race gehouden.

Max Verstappen maakte reeds kennis met het circuit. Eerder dit jaar mocht hij met een GT-wagen enkele ronden rijden. De Red Bull-coureur is enthousiast over het circuit: “Het is een geweldig circuit! Ik was er een paar dagen en het regende het grootste gedeelte van de tijd, maar het was toch gaaf om er te rijden, helemaal op de natte baan.”

“Het zit vol met hoogteverschillen en de lay-out is erg cool. Het is deels technisch, maar over het algemeen is het een snel circuit, dus ik kijk er naar uit om daar nu met een Formule 1-auto te rijden. Ik ga graag naar nieuwe circuits, het is voor iedereen iets nieuws en dat kan dingen door elkaar gooien, wat het interessant maakt.”

Door het goede resultaat in Duitsland is Verstappen positief gestemd over komend weekend: “We hebben een goed weekend gehad op de Nürburgring en ik denk dat we een stap vooruit hebben gezet met de auto. We leken dichter bij Mercedes te zitten, wat erg positief is en met een nieuwe baan, kijk ik er naar uit om te zien wat we kunnen bereiken.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen over Portimão: “Het is een geweldig circuit!”