Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen over Schumacher: "Haas is voor hem het perfecte team"

Verstappen over Schumacher: “Haas is voor hem het perfecte team”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Afgelopen seizoen werd Mick Schumacher kampioen van de Formule 2 en daarmee verdiende hij een upgrade naar de koningsklasse van de autosport. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher streek neer bij Haas F1, volgens Max Verstappen de perfecte keuze voor de 21-jarige.

“Voor Mick is het natuurlijk super om in de Formule 1 te rijden. Hij heeft het geweldig gedaan in de Formule 2 en zijn opstap verdiend”, meent Verstappen in een interview met F1-Insider .

Schumacher moet volgens de Red Bull -coureur nog wel veel leren, maar daarvoor zit hij op de goede plek. “Haas is perfect voor hem. Een overwinning kan men daar nog niet van hem verwachten, maar hij kan daar zonder grote druk fouten maken waar hij van kan leren.”

Verstappen denkt dat Schumacher, die hij al sinds hun kindertijd kent, het goed zal gaan doen bij het Amerikaanse team. “De pace had hij altijd al. Maar de maatstaf zal natuurlijk zijn teamgenoot (Nikita Mazepin, red.) zijn, die moet hij verslaan.”

In hun tijd bij Benetton waren de vaders van de twee jonge coureurs, Michael en Jos, met elkaar bevriend. Ziet Max zo’n zelfde relatie met Mick ook voor zich, waarbij ze het bijvoorbeeld kunnen hebben over de situatie van Schumacher senior? “We zullen elkaar vaker tegenkomen in de paddock en dan kunnen we erover praten.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen over Schumacher: “Haas is voor hem het perfecte team”