Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen raast langs volle tribunes op Silverstone

Verstappen raast langs volle tribunes op Silverstone

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool Max Verstappen kan bij de Grote Prijs van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone rekenen op volledig gevulde tribunes.

De Formule 1 en de Britse autoriteiten hebben donderdag bekendgemaakt dat de volle capaciteit rondom het circuit benut mag worden in het raceweekend van 16 tot 18 juli.

Volledig gevaccineerd
Het evenement is immers definitief onderdeel is van het UK Government’s Event Research Programme. Fans die naar Silverstone willen, zullen dan wel een negatieve coronatest die 48 uur voor binnenkomst is afgenomen moeten overleggen, óf moeten aantonen dat ze minimaal 14 dagen voor hun bezoek aan het circuit – met een tweede prik – volledig gevaccineerd zijn. In totaal is er dagelijks plaats voor zo’n 150.000 toeschouwers.

Oostenrijk
Langzaam maar zeker zijn er steeds meer fans bij de Formule 1-races aanwezig. Aankomend weekend zijn maximaal 15.000 fans welkom op de Red Bull Ring bij de GP van Stiermarken, een week later zitten de tribunes bomvol bij de GP van Oostenrijk op hetzelfde circuit. Verstappen hoopt in de dubbele thuisrace voor zijn Red Bull-team zijn voorsprong in het WK verder uit te breiden.

Silverstone
Silverstone geldt als thuisrace voor Verstappens grote concurrent in de strijd om de wereldtitel, Lewis Hamilton. Vorig jaar streek de Formule 1 tweemaal neer op het iconisch circuit. Verstappen won één van die twee races, de andere race kwam hij te laat om te profiteren van een klapband van Hamilton in de slotronde van de wedstrijd.

Oranje gebied
Limburgse Verstappen-fans die naar Silverstone willen afreizen, zullen rekening moeten houden met het reisadvies van de Nederlandse overheid. Het Verenigd Koninkrijk is immers als ‘oranje’ land gemarkeerd, wat betekent dat het als risicogebied gezien wordt en alleen noodzakelijke reizen naar dat gebied toegestaan zijn. Wie vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland terugreist moet zich vóór vertrek laten testen en bij terugkomst verplicht in quarantaine gaan.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen raast langs volle tribunes op Silverstone