Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen rammelt aan poort: ivoren toren wankelt

Verstappen rammelt aan poort: ivoren toren wankelt

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool De eerste slag is door Max Verstappen verloren, maar de oorlog woedt in de Formule 1. In Bahrein ontvouwde zich een titanengevecht dat hopelijk de opmaat vormt voor een enerverend seizoen.

Met wederzijds respect vochten de Limburger en Lewis Hamilton zondag in de laatste vijf ronden een heroïsch direct duel uit, bij de eerste beste gelegenheid die het Formule 1-seizoen daarvoor bood.

Koning versus kroonprins
Dat de man die zich sinds december ridder mag noemen – Hamilton werd na zijn zevende wereldtitel door de Britse koningin Elizabeth onderscheiden – de slag om Sakhir wint, is even symbolisch als prijzenswaardig. De koning van de koningsklasse van de autosport is zich er immers bewust van dat kroonprins Verstappen een serieuze gooi naar zijn koninkrijk gaat doen. Van de testdagen twee weken geleden tot de kwalificatie afgelopen zaterdag heerste de Red Bull-kopman, maar Sir Lewis zou Sir Lewis niet zijn als hij op de zondag in een verbeten gevecht niet tot het gaatje zou gaan.

Mercedes-vesting
Verstappen rammelt aan alle denkbare poorten die de Mercedes-vesting heeft. Dat de Limburger die in 2020 vrijwel iedere tweede plaats als een overwinning ervoer nu teleurgesteld mag zijn met een tweede plaats, binnen een seconde van de veelal ongenaakbare Hamilton, spreekt boekdelen. Van de troon die de Brit al jaren bestijgt is Verstappen nog wel een stukje verwijderd, maar de ivoren toren wankelt. De rechtstreeks duels tussen de koning en de kroonprins waren in héél 2020 op drie vingers tellen, maar nota bene op het voor Mercedes geschikte circuit in Bahrein was het direct raak.

Respect
Los van de discussie om de track limits – Verstappen overschreed de baanlimieten toen hij Hamilton inhaalde en gaf de positie terug, terwijl Hamilton daarvóór al meermaals op dezelfde plek ongestraft tijdwinst had geboekt – werd het een duel waar het hart van iedere raceliefhebber sneller van ging kloppen. Een duel dat een dubbeltje op zijn kant bleek, want Verstappen was slechts enkele meters verwijderd van een geslaagde inhaalactie. Dat Hamilton stand hield, in een deels voorbijgestreefde bolide met langzamere banden die al […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen rammelt aan poort: ivoren toren wankelt