Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen relativeert wintertest: "Denk niet dat wij de favorieten zijn"

Verstappen relativeert wintertest: “Denk niet dat wij de favorieten zijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Puur en alleen op basis van de afgelopen dagen zou je zeggen dat Red Bull Racing de beste papieren heeft voor dit seizoen. Zo simpel werkt het natuurlijk niet in de Formule 1 . Ondanks de ondermaatse test van Mercedes , ziet Max Verstappen hen dan ook nog steeds als de grote favorieten.

“Aan het eind van de dag blijft het een test. Het aantal keren dat Mercedes in de afgelopen jaren de test als snelste afsloot, is niet zo groot, dus het zegt niet echt veel over pure prestaties” , laat Verstappen aan Motorsport.com weten. Mercedes stond altijd bekend om ‘sandbaggen’

Daar heeft de Nederlander een punt, want van de afgelopen seizoenen was Mercedes eigenlijk alleen vorig jaar snel tijdens de wintertest. De jaren daarvoor leek Ferrari elke keer het te kloppen team, om vervolgens bij de eerste race in Australië op grote achterstand te worden gereden.

Verstappen is vooral blij dat het team zoveel ronden heeft kunnen rijden, maar laat geen misverstand over rangorde bestaan. “Ik denk niet dat wij de favorieten zijn. Als Mercedes zoveel kampioenschappen op rij wint, denk ik dat de situatie nog steeds hetzelfde is als voordat we naar de test kwamen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen relativeert wintertest: “Denk niet dat wij de favorieten zijn”