Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen schaart zich achter Norris, Marko haalt uit naar Wolff | GPFans Week-End

Verstappen schaart zich achter Norris, Marko haalt uit naar Wolff | GPFans Week-End

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

GPFans Week-End In deze nieuwe editie van GPFans Week-End hebben wij de belangrijkste nieuwsitems van afgelopen week weer voor jullie samengevat in één artikel. Binnen een paar minuten ben jij weer op de hoogte van alles wat er speelt in de wereld van de koningsklasse.

Afgelopen weekend stond de Grand Prix van Oostenrijk op de Formule 1-kalender. Deze werd op dominante wijze gewonnen door Max Verstappen , met Valtteri Bottas en Lando Norris in zijn kielzog. Laatstgenoemde heeft de afgelopen dagen de nodige kritiek geuit op de FIA vanwege zijn straf tijdens de race in Spielberg en werd hierbij gesteund door Verstappen. Ondertussen haalde Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko flink uit naar Mercedes -teambaas Toto Wolff én werd de Grand Prix van Australië afgelast.

Dit en meer zie je in onderstaande video. Scroll door voor de geschreven versie. Verstappen schaart zich achter Norris: “Je zou hier geen raceban voor verdienen”

Norris heeft tijdens de Grand Prix van Oostenrijk een tijdstraf van vijf seconden en twee extra strafpunten op zijn licentie gekregen, vanwege een incident met Sergio Pérez. Volgens de wedstrijdleiding zou Norris zijn concurrent van de baan gepusht hebben, toen deze hem vanaf de buitenkant probeerde in te halen. Meerdere belangrijke figuren, waaronder Christian Horner, hebben inmiddels al aangegeven dat zij de straf overdreven streng vinden. Maar helaas is het kwaad al geschied en blijft de FIA bij haar standpunt.

Dankzij deze strafpunten is de McLaren -coureur nog maar twee strafpunten verwijderd van een raceban, waardoor dit incident ook op de lange termijn voor grote problemen zou kunnen zorgen. Met twaalf strafpunten krijgt hij namelijk toch écht een raceban aan zijn broek. Hoewel er voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië weer twee punten kwijtgescholden zullen worden, is het risico dus groot. Norris benadrukte na afloop van de race dat hij het niet eens is met de werkwijze van de FIA met betrekking tot de strafpunten. Daarnaast gaf hij aan dat de wedstrijdleiding alleen straffen uit zou moeten delen als iemand écht gevaarlijk bezig is. “Ik hoop dat anderen me in deze mening steunen”, liet hij na de race dan ook […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen schaart zich achter Norris, Marko haalt uit naar Wolff | GPFans Week-End