Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen sneert naar leverancier Pirelli: ‘Feit is dat er weer een band is geploft’

Verstappen sneert naar leverancier Pirelli: ‘Feit is dat er weer een band is geploft’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen druipt af nadat de achterband van zijn auto is geklapt. © EPA ,,Met wat geluk ben ik nog leider in het kampioenschap, al had ik juist een gat willen slaan vandaag. Dat vond ik eigenlijk veel belangrijker”, zei een balende Verstappen na de Grand Prix van Azerbeidzjan bij Ziggo Sport. ,,De komende races zijn weer op normale circuits en dan is Mercedes vaak iets sterker. Dus daarom was het fijn geweest om hier een verschil te maken.”

Op het stratencircuit in Bakoe leek Verstappen dat verschil ook te maken. Nadat hij de van pole vertrokken Charles Leclerc al snel had achterhaald, wist hij de eveneens voor hem gestarte Hamilton dankzij een goede pitstop achter zich te laten. Daarna liep hij alleen maar verder uit, totdat een klapband op het rechte stuk roet in het eten gooide.

Meer Formule 1 • Verstappen hoorde bij dokter van fout Hamilton: ‘ Opeens begon telefoon te trillen ’
• Verstappen sneert naar leverancier: ‘ Feit is dat er weer een band is geploft ’
• Winnaar Pérez: ‘ Het spijt me heel erg voor Max ’
• De beelden | Bekijk hier de crash van Verstappen terug
• De complete uitslag en WK-stand

,,Niemand was hier in staat om het me ook maar moeilijk te maken in de race, dus dat zegt denk ik wel wat”, oordeelde Verstappen. ,,Het was eigenlijk een hele makkelijke wedstrijd en ik controleerde alles wat achter me gebeurde. Het is ook wel een klotesport als dat dan op het einde gebeurt.”

Bekijk de beelden van de klapband van Verstappen.

Verstappen denkt niet dat de klapband mede het gevolg kan zijn geweest van zijn jacht op de snelste raceronde, wat een extra WK-punt oplevert. ,,Ik wilde de band niet te zwaar belasten en dat heb ik ook niet gedaan. Het voelde juist allemaal heel comfortabel aan. Ik had ook geen last van vibraties, dus het was heel raar wat daar gebeurde.”

Daarmee deelt hij ook sneer uit naar de bandenleverancier ,,Waarschijnlijk zal Pirelli wel weer zeggen dat het door de carbondeeltjes op de baan kwam. Maar feit is wel […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen sneert naar leverancier Pirelli: ‘Feit is dat er weer een band is geploft’