Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen snelt in het wit naar tweede tijd, gridstraf voor Hamilton

Verstappen snelt in het wit naar tweede tijd, gridstraf voor Hamilton

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen in actie in Turkije AFP Zijn eerste rondjes in de witte Red Bull-bolide heeft Max Verstappen een tweede tijd opgeleverd bij de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Turkije. De Nederlander hoefde alleen zijn grote concurrent Lewis Hamilton voor te laten.

Met de nieuwe kleuren op de auto, een eerbetoon aan motorleverancier Honda, die na dit seizoen stopt met motoren leveren, moest Verstappen uiteindelijk vier tienden toegeven. Later vandaag (14.00 uur) staat de tweede vrije training op het programma.

������ ☀️ Who’s excited to see the Bulls on track? �

“We wilden graag iets terugdoen voor Honda en hopen dat we in deze kleuren de race op onze naam schrijven”, zei Red Bull-teambaas Christian Horner over de nieuwe kleurstelling.

“We verheugden ons enorm op Suzuka, maar de pandemie zette er een streep door. Het wit maken van de auto kan natuurlijk niet tippen aan een thuisrace voor de fans, maar we hopen dat ze het gebaar waarderen.” Gridstraf

Hamilton weet al dat hij zondag plekken moet inleveren op de startopstelling. De Brit heeft zijn verbrandingsmotor laten vervangen, wat hem een gridstraf van tien plekken oplevert. Ferrari-coureur Carlos Sainz heeft een compleet nieuwe motor en start zondag helemaal achteraan.

Wanneer zondag bij de zestiende van 22 races de lichten uitgaan wordt er weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de bloedstollende titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton. De Brit heeft op dit moment twee punten voorsprong op de Nederlander. In de NOS Formule 1-podcast bespreekt presentator Amber Brantsen samen met oud-coureur Jan Lammers en NOS Formule 1-verslaggever Louis Dekker iedere maandag na een grand prix de race. Abonneer je op deze podcast dan via je favoriete podcast-app . De afleveringen kun je ook terugluisteren op de site van de NPO. De strijd ontgaat ook de andere coureurs uiteraard niet. Zo geeft Alpine-coureur Fernando Alonso hoog op over Verstappen. “Ik ben onder de indruk van zijn prestaties. Hij gaat heel goed met de druk om. Het gevecht met Hamilton lijkt geen ‘big deal’ voor hem en hij bekijkt het van race tot race. Dat is denk ik de goede benadering.”

Ook Sebastian Vettel […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen snelt in het wit naar tweede tijd, gridstraf voor Hamilton