Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen stapt in de schoenen van Mick Schumacher: "Moeilijke uitgangspositie"

Verstappen stapt in de schoenen van Mick Schumacher: “Moeilijke uitgangspositie”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nu Mick Schumacher zijn debuut maakt in de Formule 1 keert misschien wel de grootste naam uit de geschiedenis van de sport terug. Dat geldt zeker in Duitsland. De enige andere coureur op de F1 grid van 2021 die daarover mee kan spreken is Max Verstappen en de twee kennen elkaar goed.

Vaders Jos en Michael waren in hun tijd als F1-coureurs namelijk goede vrienden. Ze kenden elkaar al van de kartbaan, waren in 1994 kortstondig teamgenoten en onderhielden de jaren daarna die relatie. Daarbij werd onder meer op de kartbaan afgesproken om hun twee zoons tegen elkaar te laten racen. Tegen F1-insider.com vertelt Max over zijn herinneringen daaraan.

“Ik was toen drie of vier jaar oud. Mick of Gina [Mick’s zus] waren er altijd. Het was geweldig. Ik heb nog steeds positieve herinneringen aan die weekenden”, zegt Verstappen die zich op die leeftijd totaal niet bewust was van het feit dat hij met de meest succesvolle F1-coureur aller tijden op pad was. Mick Schumacher zal door naam grotere druk ervaren

“Ik wist gewoon dat dit oom Michael was. Hij was erg aardig en een extreem grote familieman. Maar ik zag hem nooit als een recordwereldkampioen, dat wist ik niet. Dat zie je aan de oude foto’s en video’s die we thuis hebben.”

Ook Mick zal zich daar toen niet van bewust zijn geweest. Nu speelt dat absoluut wel een rol als hij zijn debuut bij Haas gaat maken. “Het is anders voor Mick dan voor mij. Zijn vader is de recordwereldkampioen, met zeven wereldkampioenschappen. Dat is een moeilijke uitgangspositie, maar hij heeft een goede omgeving, goede mensen die voor hem zorgen”, aldus Verstappen .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen stapt in de schoenen van Mick Schumacher: “Moeilijke uitgangspositie”